Domstol bekräftar: 43-åriga mannen är världsstjärnans son

Julio Iglesias har länge vägrat göra ett DNA-test. Foto: MANU FERNANDEZ / AP
Nu bekräftar spansk domstol att 43-åriga Javier Sánchez Santos är son till världsartisten. Foto: BIEL ALINO / TT NYHETSBYRÅN/ EPA EFE

Hela 20 år tog faderskapstvisten mellan Julio Iglesias och den okända mannen.

Nu bekräftar spansk domstol att den 43-åriga mannen är son till världsartisten. 

Under onsdagen bekräftade spansk domstol att den världskända artisten Julio Iglesias, 75, är pappan till en 43-årig man som han länge nekat släktband med. 

Faderskapstvisten började redan för 20 år sedan med att den 43-årige mannen Javier Sánchez Santos påstod att hans mamma Maria Edite Santos hade haft en affär med artisten på 1970-talet. Sánchez var därför säker på att han därför är son till den världsberömda artisten och tänkte inte ge upp före han fick detta bekräftat.

Tre tydliga bevis 

Julio Iglesias har länge vägrat att göra DNA-test och totalt nekat att mannen skulle vara hans son. Däremot ska den okända mannen och hans advokat ha anlitat en privatdetektiv som påstår sig ha DNA-bevis på att de två männen är släkt. Detta valde domaren att bortse från men i domen räknas tre andra bevis upp som ska ha avgjort fallet, uppger den spanska tidningen Las Provincias

Domaren ansåg för det första att den fysiska likheten mellan de två männen var tydlig. Ett andra bevis enligt domaren är att Javier Sánchez Santos föddes exakt nio månader efter affären med Maria Edite Santos och ett tredje bevis menar domaren är det faktum att artisten under så lång tid vägrat att göra DNA-test.

Trots att domstol nu bekräftar att mannen är son till Julio Iglesias kan domen fortfarande överklagas.

Iglesias är van i papparollen

För den 75-åriga artisten kommer papparollen inte som något nytt. Julio Iglesias har ytterligare åtta barn, däribland artisten Enrique Iglesias, 44. Sedan 2010 är Julio Iglesias gift med Miranda Rijnsburger, 53, som han tillsammans har fem barn med.