Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dominikas panik – vill avbryta inspelningen

Oväntade mötet mitt i bergen – här överraskas Mikael Persbrandt
I ”Expeditionen” tar sig Dominika Peczynski något motvilligt över en hängbro på mycket hög höjd.Foto: TV4
Väl över bron kommer ångesten. Foto: TV4
Dominika Peczynski menar att hon ville avbryta sin medverkan i programmet och åka hem.
Dramaten-regissören Stefan Larsson försöker stötta Peczynski. Foto: TV4
Utsikt från hängbron.Foto: TV4

Kändisarna kämpar sig upp för Himalayas berg i ”Expeditionen” – men ingen har det lika jobbigt som Dominika Peczynski.

Efter att ha tagit sig över den allra högsta hängbron så bryter den höjdrädda entreprenören ihop med ångest, och kräver att få åka hem.

– Men ska man känna en slags pågående skräck i... hur länge det nu är. Jag vet inte om jag tycker att det är värt det, säger Dominika Peczysnki i ”Expeditionen”.

Entreprenören och Army of lovers-ikonen Dominika Peczynski har det jobbigt under vandringen upp till Lobuche peak i Himalaya. Hon är höjdrädd, och kämpar med återkommande känslostormar, ju högre upp i bergen hon och kändisvännerna kommer i ”Expeditionen”.

– Jag har förstått över att jag har ingen kontroll över mitt psyke här. Jag har ingen strategi, en fot i taget, säger profilen i TV4-programmet.

I torsdagens avsnitt av ”Expeditionen” vandrar hon tillsammans med Dramaten-regissören Stefan Larsson, som försöker uppmuntra och stötta Peczynski att övervinna sin höjdrädsla.

– Jag vill ha en belöning på andra sidan bron, en glass eller något. Jag orkar inte om det ska vara sådana här jävla broar hela tiden, säger Dominika Peczynski upprört, innan de går över den högsta bron i Himalaya.

Stefan Larsson spekulerar i vilka rika och kända människor som gått över samma bro – och att de aldrig skulle utsättas för riktig fara. 

”Ställde till det i huvudet på mig”

När de två vännerna tagit sig över bron hoppas Dominika Peczynski att hon ska kunna slappna av.

– Efter att vi kommit över bron kände jag ”Okej, nu kanske det släpper för mig”. Att jag blir euforisk och glad, och gud vad skönt att ha den här delen av vandringen bakom sig med broarna. Men, den ställde till det i huvudet på mig, ordentligt, säger hon i programmet.

Efter bron vill Peczynski desperat åka hem, och Stefan Larsson försöker få henne att gå till nästa anhalt, för att kunna åka hem därifrån.

– Ska man känna en slags pågående skräck i... hur länge det nu är. Jag vet inte om jag tycker att det är värt det. Det här är inte skönt. Om jag fick välja, och alla andra var okej med det, så skulle jag vilja jag åka hem. Jag vill härifrån nu, säger hon i programmet, och fortsätter:

– För mig är det psykologiskt. Jag vill inte. Det har aldrig blivit så fel.

Expressen söker Domiinika Peczynski för en kommentar.

Otäcka olyckan i premiären av

”Expeditionen” sänds torsdagar 21.00 på TV4.