Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dominikas hemliga dejt med Anders – lurades

Dominika Peczynski och Anders Borg gifte sig 2018 efter att ha varit tillsammans sedan 2014.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Anders Borg och Dominika Peczynski medverkar i TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts”.
Foto: TV4.
Anders Borg och Dominika Peczynski träffades 2014 efter att ha chattat, mejlat och sms:at under en längre tid.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
Anders Borg.
Foto: Hans Shimoda / IBL
Dominika Peczynski.
Foto: OLLE SPORRONG

Hundratals sms och mejl följde innan det så småningom kunde mynna ut i en dejt för Anders Borg och Dominika Peczynski.

Allt började med en debattartikel.

I TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts” berättar paret om hur det egentligen gick till när de stämde träff på ett hotell på Arlanda – och hemlighetsmakeriet som föregick.

– Det var jättekonstigt. Det var ju nästan som en spionnovell, säger Dominika Peczynski.

Sveriges tidigare finansminister Anders Borg, 54 , och entreprenören och tidigare popsångaren Dominika Peczynski, 51, har varit gifta i fyra år.

I en debattartikel publicerad på SVT med rubriken ”Vi är alla tjänstefolk” skrev Dominika 2015 om hur hennes familj flydde det kommunistiska förtrycket i Polen och sökte sig till Sverige.

En av de som läste var Sveriges dåvarande finansminister Anders Borg. Och han gillade det han läste. Han gillade det så pass mycket att han kände sig tvungen att hylla skribenten, och efter en del googlande fick han till sist fram mejladressen till Dominika Peczynski.

De visste det inte då. Båda var gifta på varsina håll när de först började skriva, men hundratals mejl och sms senare sa det ”klick”.

– Jag upplevde väl att jag blev förälskad i henne på sms, säger Anders Borg.

”Nästan som en spionnovell”

Tillståndet med en förälskelse som bara byggde på meddelanden, utan att de ens träffats i riktiga livet, blev det snart ändring på. Sett till att båda var lätta att känna igen krävdes det dock lite smusslande för att få till en träff, vilket Dominika Peczynski och Anders Borg berättar om i TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts”.

– Det var jättekonstigt. Det var ju nästan som en spionnovell när vi skulle låtsats att vi kindpussades på Arlanda utanför den här bokaffären, och sedan smusslade vi in ett nyckelkort i min hand till rummet som du bodde i på Arlandahotellet, säger Peczynski och fortsätter:

– Vi var på ett hotellrum och sedan beställde vi roomservice för en person, så att ingen skulle tro att vi var två personer och sedan lekte vi 20 frågor, ja, det gjorde vi.

Sedan dess har de hunnit med att flytta ihop, gifta sig och bygga ett liv tillsammans. I dag bor paret tillsammans i en våning på Östermalm i Stockholm.


 Dominika Peczynski: ”Ingenting av det du har läst hände”

Men resan för Dominika Peczynski och Anders Borg har inte varit helt fri från problem.

2017 vittnade flera om att den tidigare finansministern betett sig olämpligt på en privat fest i Stockholms skärgård. Han anklagades bland annat för att i ett berusat tillstånd visat könet och uttalat sig nedsättande om personer på festen.

Något som Jenny Strömstedt också frågar om i programmet.

– Ingenting av det du har läst hände, mer än så behöver man inte gå in på historien, menar Dominika Peczynski.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.