Dominika Peczynskis miljoner – pengatjafset med Anders Borg

Dominika Peczynski: Det är det bästa med Anders Borg
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: /IBL / /IBL
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

”Vilken erotikdödare, att ha en snål karl”. 

Orden är Dominika Peczynskis och i podcasten ”Fundamentalt” berättar hon om hennes och makens pengasituation.

– Faktum är att Anders har mycket mer pengar än jag. Vill han bjuda mig på en lyxig semester så säger inte jag nej, säger hon. 

Dessutom finns det en sak inom ekonomi paret inte kan komma överens om.  

Entreprenören Dominika Peczynski, 50, och den tidigare finansministern Anders Borg, 53, började sin kärlekssaga genom att den sistnämnda skickade ett mejl till Peczynski. Resten är så att säga historia och paret gifte sig 2018. 

När Dominika Peczynski gästar podcasten ”Fundamentalt” kommer hon in på sin och makens ekonomi. På frågan om hennes bästa investering är svaret enkelt. 

– Jag säger som alla andra stockholmare: Mitt boende. Verkligen. Jag har gjort en jättefin bokarriär. En alldeles enastående sådan om jag får säga så, jag har köpt på rätt gator på rätt dag och sen har jag sålt, det skulle jag säga. Större delen av min förmögenhet finns där och där finns det rätt gott om förmögenhet. Och det är jag väldigt nöjd med.

Att ha ett bolån stör Dominika Peczynski. Så fort hon får ett par hundratusen över betalar hon av sitt lån – något maken inte alls kan förstå. 

– Jag är duktig på att amortera. Min man säger att jag inte är klok som amorterar för jag borde sätta sprätt på pengarna på börsen till en mycket högre avkastning men det gör jag inte. Jag är jätteglad att jag har tokamorterat så jag sitter här på jättemånga obelånade miljoner. Jag kan gå ner i yta om jag känner för det någon gång. 

Dominika Peczynski och Anders Borg har pratat om hennes amorteringar så mycket att de inte gör det längre. 

– Vi har slutat prata om det här.

Har äktenskapsförord

Peczynski berättar också att paret har enskild ekonomi men att det inte riktigt ser ut så. 

– Det är väldigt svårt, på papperet har vi en enskild ekonomi, vi har ett äktenskapsförord där vi har stipulerat att vi har enskilda ekonomier men i vardagen har vi inte det, säger hon och fortsätter: 

– Det är ingen av oss som är småaktig. 

Dessutom ser deras ekonomi väldigt olika ut. 

– Faktum är att Anders har mycket mer pengar än jag. Vill han bjuda mig på en lyxig semester så säger inte jag nej. Och han säger inte något heller: Nej nu har jag betalat för det här. Nej en sån karl skulle jag inte klara av. 

Paret har inte heller ett gemensamt konto där de lägger in pengar varje månad – något Peczynski inte skulle klara av.  

– Nej gud, nej nej. Vilken erotikdödare, att ha en snål karl. Eller att själv vara snål för den delen. 

– Vi är väldigt generösa mot varandra efter bästa förmåga, kan man säga. 

Det spenderar Dominika pengar på

Det som gör störst hål i plånboken för Peczynski är utelivet men i och med pandemin har det blivit lugnare på den fronten. 

– Där på något sätt har min plånbok blivit lite friskare i år. För det är väldigt mycket uteliv. Jag vill gärna gå på restaurang varje dag, med barn och utan barn, säger entreprenören och fortsätter: 

– Jag blir så uttråkad av att hänga hemma varje kväll. 

På frågan om hon är en slösa eller en spara får Peczynski svårt att svara ett alternativ. 

– Jag är inte en jätteslösa, men jag är ingen spara. Jag har mina käpphästar och en av dem är att jag måste amortera. Så jag har ett lantsälle som är obelånat och en lägenhet som är nästan obelånad. Jag tänker att jag kommer att bli någonting efter att alla mina lån är borta. Då kanske jag blir en spara eller slösa. Eller en investera. Klart att jag investerar lite. Lite av allt, säger hon i podcasten ”Fundamentalt”. 

Anders Borg om kärleken till Dominika Peczynski: ”Väldigt viktig”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.