Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dominika Peczynskis insikt i terapin med Anders Borg – avslöjar bråken

Dominika Peczynski berättade i en intervju från 2019 om vad hon tycker är det bästa med maken.
Dominika Perczynski hittade kärleken i Anders Borg 2015.
Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN / Eero Hannukainen / ©Eero Hannuk
Ett och ett halvt år senare flyttade paret ihop. Och ytterligare ett och ett halvt år senare var de gifta.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
Anders Borg och Dominika Peczynski bor i dag i en sekelskiftesvåning på Östermalm i Stockholm.
Foto: Hans Shimoda/TT / TT NYHETSBYRÅN / Hans Shimoda

Anders Borg och Dominika Peczynski är ett par sedan 2015 och lyckligt gifta sedan fyra år tillbaka.

Men i podcasten ”Livshjulet” avslöjar Peczynski att de gått i parterapi och att allt inte är en dans på rosor alla gånger.

– Det är så sjuka saker som man blir så arg på varandra för, säger hon.

Entreprenören och tidigare popsångaren Dominika Peczynski, 51, hittade kärleken i Sveriges tidigare finansminister Anders Borg, 54, 2015. Ett och ett halvt, respektive tre år senare hade de flyttat ihop och gift sig.

Men i podcasten ”Livshjulet” avslöjar Peczynski att även deras förhållande innefattar en hel del gnissel – och att hon och Anders Borg tidigare gått i parterapi.

– Vi gjorde ju det för att vi också hört att man ska det, säger hon.

Men tiden i parterapi blev kort. Ganska snart efter att de börjat uppdagades det att de egentligen hade det ganska bra och inte var i behov av terapi.

I podcasten berättar Peczynski att de fortfarande är ”väldigt kära”, men att allt inte har varit en dans på rosor. Trots att det initiala beslutet om parterapi inte behövdes har de upptäckt sidor av varandra som de behövt hantera.

– Ingen kan förbereda en för vardagsgnisslet. Jag tycker att jag var väldigt ärlig med att jag inte tycker jättemycket om att plocka ur diskmaskinen. Nu märker Anders att det stämmer, säger hon.

Dominika Peczynski: ” Faktiskt är Anders bättre”

– Det är saker som är relaterade till ordning i hemmet. Det blir stort, vi kan ha jättegräl. Vi hade ett gräl nyligen som blev ett jättegräl om att jag skulle göra rent kylskåpet, och Anders tycker att man gör det på ett annat sätt, fortsätter Dominika Peczynski.

Dominika Peczynski är medveten om att hon själv inte är felfri. Särskild när det kommer till städning, som hon beskriver som parets största källa till konflikter.

– Faktiskt är Anders bättre på att hålla ordning hemma. Men min toleransnivå för att inte hålla ordning är så hög, så jag har aldrig tjatat på honom för att han ska städa.

– Jag har vetat från början att det här med hur vi ser på hur städat det ska vara hemma, det kommer vara en grej.

Övervägt att bli särbos

Vardagsgnisslet har till och med eskalerat till den grad att paret diskuterat att en möjlig lösning på problemet skulle kunna vara att de flyttar isär – i två olika lägenheter i samma hus – och bli särbor.

– Jo då. Då säger Anders: ”Då får du ha ditt kaos”. Vadå kaos? Jag tycker det här är fint. Jag älskar klädhögar.

Men det har aldrig varit nära att bli en realitet, berättar hon.

– Vi är jättekära i varandra, men det är en scen ur verkligheten. Vad bråkar man om? En annan gång bråkade vi när jag frostade av frysen, säger Peczynski och fortsätter:

– Det är så sjuka saker som man blir så arg på varandra för, säger hon i ”Livshjulet”.

Strömstedts relationsråd: ”Det jämnar ut sig”

Niklas pik till Jenny: "Gör ju du hela tiden"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.