Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dominika kärlekshånad – försvarar Anders Borg

Dominika Peczynski och Anders Borg.
Foto: OLLE SPORRONG
Dominika Peczynski.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Dominika Peczynski träffade kärleken i Anders Borg för fyra år sedan, och i vintras blev de man och hustru.

Men i början av parets relation fick de mycket kritik – något Peczynski har svårt att förstå.

– Jag blev förvånad, man är inte medveten om hur folk resonerar förrän det drabbar en själv. Då tänkte jag ”oj, är folk verkligen så här småaktiga”, säger hon i en intervju med Gala Magazine.

Army of lovers-profilen Dominika Peczynski, 48, och tidigare finansministern Anders Borg, 51, gifte sig i november förra året, efter fyra år tillsammans.

Nu är paret kärare än någonsin, och i en intervju med Gala Magazine liknar Peczynski sin make vid ett kinderägg – han har allt. 

– Det är trevligt att vara gift och det känns vuxet och bra. Att vara ”comittad” är härligt. I livets bergochdalbana så befinner jag mig absolut på en fin plats, säger hon till tidningen.

Men trots att paret är lyckliga tillsammans och har varit säkra på sin relation från början, så blev de i början av förhållandet utsatta för nedsättande kommentarer och kritik.

– Folk får tycka vad de vill, vad ska jag göra åt det? Samtidigt tycker jag det är ofint om en annan persons relation. Vi vill inte leva i ett samhälle där andra än de som är ihop bestämmer vilka de ska vara tillsammans med. Det måste vara grundläggande att vuxna människor bestämmer själva, säger Dominika Peczynski till Gala Magazine.

Dominikas vassa svar: ”Småaktiga”

I dag har de elaka rösterna tystnat. Dominika Peczynski konstaterar att det förvånade henne hur mycket åsikter andra människor kunde ha om hennes relation, när det blåste som snålast.

– Det var absolut så, och det kan man förvånas över. Men man kan inte ringa runt och fråga folk om de inte har ett eget liv. Det blir för många... Men jag blev förvånad, man är inte medveten om hur folk resonerar förrän det drabbar en själv. Då tänkte jag ”oj, är folk verkligen så här småaktiga”, säger hon till tidningen.

I ett mejl till Expressen skriver Dominika Peczynski om den jobbiga perioden:

”Det var så klart jobbigt då men nu är det vatten under broarna. Livet går vidare och jag är egentligen inte särskilt bakåtblickande av mig.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.