Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dolph Lundgrens kamp ändrade nya filmen

Foto: ANDY KROPA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BARRY WETCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Dolph Lundgren tog världen med storm 1985 i sin roll som Ivan Drago i "Rocky IV".

Nu, 33 år senare, axlar skådespelaren åter rollen i "Creed II" och tar inspiration av sitt eget liv och kamp i rolltolkningen.

– 30 år av levande och familj och skilsmässa och för mycket drickande och karriärproblem och skador och tvivel, säger Dolph Lundgren.

Skådespelaren Dolph Lundgren, 61, gör comeback som karaktären Ivan Drago i actionrullen "Creed II". 

Det har gått över tre decennier sedan han sist spelade den ryske boxaren och tillika Rocky Balboas ärkefiende. Nu tar skådespelaren inspiration av verkligen livet när han åter kliver in i boxningsringen och axlar rollen. I en intervju berättar den svenska Hollywoodstjärnan hur hans egna erfarenheter av svåra händelser påverkade hur han spelar rollen.

 

 

– Jag har levt ett fullt liv, 30 år av levande och familj och skilsmässa och för mycket drickande och karriärproblem och skador och tvivel. Många saker har hänt mig sedan 1985 som jag kan använda när jag spelar den här killen som uppenbart har en massa problem som han handskas med, säger Dolph Lundgren till Slash film.

"Creed II" kretsar kring nästa generation boxare. Rivalerna Rocky Balboa och Ivan Drago medverkar endast som biroller. I stället fokuserar filmen på boxaren Adonis Creed som möter Dolph Lundgrens karaktärs son Viktor Drago i ringen. 

Dolph Lundgren slipper lidandet inför rollen

Matchen blir en känsloladdad historia då Ivan Drago dödade Adonis Creed far – Apollo Creed under en boxningsmatch i en tidigare "Rocky"-film.

För Dolph Lundgren innebär det att han den här gången slipper den hårda fysiska förvandlingen som krävdes 1985.

– Jag gav över den facklan till Florian och han har lidit och gjort två veckors boxning 12 timmar per dag precis som jag och Stallone gjorde en gång i tiden, säger Dolph Lundgren och tillägger:

– Det var en lättnad att slippa göra det faktiskt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.