Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dolly Parton avslöjar hemliga ritualen – efter obehagliga idén

Dolly Parton har en strategi för sitt yttre.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Håll sminket på – dag som natt – lyder stjärnans skönhetsrutin.
Foto: ALEXANDER DONKA / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN

Dolly Parton vägrar sova utan smink – i fall det skulle börja brinna.

I en intervju med New York Times avslöjar artisten sin skönhetsritual för att aldrig behöva möta räddningspersonal utan smink.

– Man vet aldrig om man kommer vara någonstans på ett hotell och det börjar brinna, säger Dolly Parton till tidningen.

Dolly Parton, 73, har en strategi för att alltid vara sitt snyggaste jag.

I en intervju med New York Times berättar den legendariska artisten om sin skönhetsrutin. Parton avslöjar att hon vägrar sova utan smink, ifall något skulle hända på natten som gör att hon helt plötsligt måste träffa räddningspersonal eller bli fotograferad.

Som exempel ger ”Jolene”-artisten att hennes turnébuss skulle kunna krascha, eller att det kan börja brinna på ett av hotellen hon bor på under turnén.

– Jag tvättar mitt ansikte på morgonen. Man vet aldrig om bussen kommer krascha, man vet aldrig om man kommer vara någonstans på ett hotell och det börjar brinna. Så jag behåller mitt smink på över natten, och tvättar ansiktet på morgonen, säger Dolly Parton till New York Times.

Dolly Parton: ”En snygg man ska göra det”

Dolly Parton är inte bara artist och skådespelare – hon äger också temaparken Dollywood i Tennessee.

Men trots att nöjesparken har bergochdalbanor och andra åkattraktioner, så erkänner den 73-åriga stjärnan att hon själv aldrig har åkt någon av dem.

– Jag gillar inte att åka attraktionerna. Det har jag aldrig gjort. Jag har en tendens att bli åksjuk. Dessutom är jag lite feg. Med allt mitt hår så har jag så mycket att förlora, som min peruk eller mina skor, säger Dolly Parton till New York Times.

Hon fortsätter:

– Jag gillar inte att se ovårdad ut. Då vill jag att en snygg man ska göra det, inte en bergochdalbana.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.