Dolly Partons avslöjande – om 52-åriga äktenskapet

Världskändisen Dolly Parton berättar för tidningen People om knepen för att hålla sitt långa äktenskap vid liv.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Dolly Partons man Carl Thomas Dean håller sig borta från rampljuset och det finns få bilder på paret tillsammans.
Foto: JASON BRYANT / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Sångerskan Dolly Parton har varit gift med sin make Carl Thomas Dean i 52 år.

I en intervju med People avslöjar hon knepet för att få ett äktenskap att hålla.

– Jag brukar alltid säga att man ska hålla sig borta och det ligger mycket sanning i det. Jag reser mycket, men när vi väl ses så uppskattar vi verkligen varandra, säger artisten till tidningen

Dolly Parton, 72, är en ikon inom countryvärlden – men maken Carl Thomas Dean har  hållit sig bortom rampljuset och fångas sällan på bild tillsammans med stjärnartisten.

Något som enligt Parton själv är en av de stora anledningarna till att paret har kunnat hålla ihop så pass länge.

– Det finns väldigt få platser dit vi kan gå utan att bli störda. Han vill bara gå till ställen där han känner sig bekväm, säger hon.

Dolly Parton menar att beslutet att låta maken slippa synas i offentliga sammanhang har gjort att han trots sin frus stjärnstatus har kunnat trivas och må bra i relationen, som inleddes i mitten av 1960-talet.

– När jag träffade min man ville han bjuda ut mig på middag. Han körde fram till drive-thru-fönstret på McDonalds och plockade upp vår mat, berättar Parton.


”Han bry sig inte”

 Artisten fortsätter att hylla maken i intervjun med People:

– Han vet att jag alltid kommer vara ganska så tillfixad och uppsminkad för honom, för jag tror inte på att komma hem och se ut som en slashas, säger Parton som samtidigt berättar hur tacksam hon är för att maken framför allt ser hennes inre skönhet.

– Han bryr sig inte om vad jag har på mig så länge jag är lycklig, säger hon.


Dolly Parton, 72.
Foto: NANCY KASZERMAN/STELLA PICTURES

Övervägde att ta sitt liv

Äktenskapet har dock inte alltid varit problemfritt.

I en bok avslöjade Dolly Parton tidigare om hur hon övervägde att ta sitt liv efter att ha bedragit sin livspartner och sedan blivit lämnad av sin älskare.

Redan som 13-åring fick Parton sin första stora hit med ”Puppy love”, och hon hade redan slagit igenom artist när paret gifte sig 1966. Ett äktenskap som nästa år blir 53 år gammalt.

– Jag vet om varenda linje i hans ansikte och han känner till varje hår i in peruk. Han är inget större fan av mina sånger, men han älskar mig, tillägger hon till People.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.