Dolly Parton berättar nu om barnlösheten

Countrystjärnan Dolly Parton är aktuell med tv-serie på Netflix och nästa år börjar arbetet med uppföljaren till "9 to 5".
Foto: JOE SUTTER/PACIFICCOASTNEWS / PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B6411
Efter över 50 år i branschen har Dolly Parton, 72, har inga planer på att trappa ner sitt hårda arbete.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Förutom ny musik till filmen "Dumplin'" med Jennifer Aniston, är hon aktuell med en tv-serie på Netflix i åtta delar, som baseras på hennes låtar och nästa år inleds arbetet med filmuppföljaren till succéfilmen "9 to 5" från 1980.
Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Countrystjärnan Dolly Parton är aktuell med tv-serie på Netflix och nästa år börjar arbetet med uppföljaren till "9 to 5".

För Aftonbladet berättar countrystjärnan om den tuffa uppväxten, sanningen bakom plastikoperationerna och barnlösheten.

– Vi valde till och med namn som våra barn skulle ha. Men ödet ville annorlunda, berättar hon i intervjun.

Efter över 50 år i branschen har Dolly Parton, 72, har inga planer på att trappa ner sitt hårda arbete. Förutom ny musik till filmen "Dumplin'" med Jennifer Aniston, är hon aktuell med en tv-serie på Netflix i åtta delar, som baseras på hennes låtar och nästa år inleds arbetet med filmuppföljaren till succéfilmen "9 to 5" från 1980.  

– Vi kommer ha manuset i våra händer inom några dagar, berättar Dolly Parton för Hollywood Reporter och fortsätter:

– Självklart kommer vi att se vad vi har för tankar och den kommer säkert att behöva skrivas om en eller två gånger skulle jag tro. Förhoppningsvis får vi en chans att börja med det under nästa år. Men den kommer att bli riktigt bra – efter alla dessa år kommer de äntligen upp med något som är vettigt och värt att göra, berättar hon vidare.

I en intervju med Aftonbladet berättar sångerskan mer om arbetet med filmen.

– Uppföljaren tacklar metoo. Handlingen kretsar kring tre unga tjejer som jobbar på vårt gamla företag och brottas med de här problemen. För att kunna bekämpa dem letar de rätt på Jane Fonda, Lily Tomlin och mig, berättar Dolly Parton för Aftonbladet.


Dolly Parton skapade snabbt en egen stil

Dolly Parton växte upp under enkla förhållanden med sin mamma och pappa och elva syskon i en liten stuga i Pittman Center i Tennessee. Hon började uppträda redan som barn och hade stora framgångar under 1970-talet med låtar som "Jolene", "Here you come again" och "I will always love you". 

Hon skapade snabbt sig en egen stil – bland annat för att bygga upp sitt självförtroende. Som ung hade hon mobbats för sitt utseende och sina former, berättar hon. Hennes inställning har varit att göra något positivt av det hon upplevde som negativt och hon skapade en känsla inom sig som hon mådde bra av och har aldrig dolt att hon tagit hjälp av plastikkirurgi.

– Men jag gör inga stora ingrepp – bara något litet lyft här och där. Ser jag något som stör mig fixar jag till det. Jag gör det eftersom det får mig att må bättre, berättar hon i intervjun.

Jennifer Aniston och Dolly Parton på premiären av "Dumplin"
Foto: JOE SUTTER / STELLA PICTURES PACIFIC COAST NEWS

Hemligheten bakom äktenskapet

När Dolly Parton var 18 år träffade hon maken Carl Thomas Dean, och paret har hållit ihop sedan dess. En av hemligheterna bakom det långa och lyckliga äktenskapet är att Dean Thomas har hållit sig borta från rampljuset berättar countryikonen.

– Det finns väldigt få platser dit vi kan gå utan att bli störda. Han vill bara gå till ställen där han känner sig bekväm, har hon berättat för tidningen People.

Dolly Parton menar att beslutet att låta maken slippa synas i offentliga sammanhang har gjort att han trots sin frus stjärnstatus har kunnat trivas och må bra i relationen.

– När jag träffade min man ville han bjuda ut mig på middag. Han körde fram till drive-thru-fönstret på McDonalds och plockade upp vår mat, har Parton tidigare berättat.

För Aftonbladet berättar artisten även om den ofrivilliga barnlösheten.

– När vi först träffades antog vi att vi kunde få barn. Vi valde till och med namn som våra barn skulle ha. Men ödet ville annorlunda. Jag har jobbat med andras barn i stället. Hade jag haft egna hade jag antagligen inte kunnat göra så mycket för andra, säger hon i intervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.