Dolly Parton berättar
mörka hemligheten

Foto: HENNING KAISER / EPA / TT
Foto: JASON BRYANT
Foto: HENNING KAISER / EPA / TT

Efter att ha bedragit sin make övervägde countrysångerskan Dolly Parton på att ta sitt liv.

Nu berättar stjärnan i en ny bok om den svåra tiden och depressionen, skriver Radar online.

"Jag satt på övervåningen i mitt sovrum en eftermiddag då jag såg min pistol som jag har mot inbrottstjuvar ligga i lådan bredvid sängen. Jag tittade på den en lång stund", skriver hon i boken. 

Dolly Parton, 71, har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, men hon har också gått igenom mörka perioder. 

I en ny bok avslöjar countrystjärnan om depressionen efter en kärlekskris som inträffade för flera år sedan. Efter att ha bedragit sin livspartner och make Carl Dean, övervägde stjärnan att ta sitt liv då hennes älskare hade lämnat henne. En hemlighet som stjärnan nu skriver om i den nya boken "Dolly on Dolly", uppger Radaronline.

"Jag satt på övervåningen i mitt sovrum en eftermiddag då jag såg min pistol som jag har mot inbrottstjuvar ligga i lådan bredvid sängen. Jag tittade på den en lång stund", skriver hon. 

Dolly Parton stoppades av hunden

Enligt boken var det stjärnans hund Popeye som stoppade henne från att genomföra handingen.

"Jag tog upp pistolen, höll den i handen och tittade på den ett ögonblick, sedan kom vår lille hund Popyey springande uppför trappan", skriver hon vidare om det dramatiska ögonblicket och fortsätter:

"Ljudet av hans tassar kastade mig tillbaka till verkligheten och jag stannade upp. jag la ner pistolen. Efter det så bad jag en bön. På något vis tänker jag att Popeye var ett sändebud från Gud".


LÄS MER: Dolly Partons släkting hittad död – blev 36 år 


Dolly Parton och maken Carl Dean har hållit ihop i över 50 år och gifte sig med varandra 1966.

I boken berättar stjärnan även om ett tillfälle i sin ungdom när hon var på Manhattan och misstogs för prostituerad. I stundens hetta ska stjärnan tagit fram en pistol och hotat skjuta honom om han rörde henne. 


LÄS MER: Därför har Parton aldrig skaffat barn 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.