Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dolda olyckan i ”Sommar med Ernst”

Foto: CECILIA MÖLLER/TV4
Foto: JONAS ERIKSSON

Under inspelningen av kvällens avsnitt av ”Sommar med Ernst” stötte produktionen på en oväntad olycka – som kunde slutat med en smärre katastrof för succéprogrammets kvalitet.

– Det är otroligt jobbigt att bli av med viktiga delar, säger fotografen Pelle.

Årets upplaga av TV4-succén ”Sommar med Ernst” är i full gång.

Denna säsong tar sig programledaren an ett renoveringsobjekt på Österlen. Trots att husägarna nu äntligen fått flytta in i huset, och uppger sig vara nöjda med resultatet, har vägen dit bjudit på en del hinder.

När Ernst Kirchsteiger skulle bygga en uteplats på husets baksida i kvällens avsnitt av ”Sommar med Ernst” stötte produktion på ett oväntat problem.

Det var efter att snickaren Marcus ”Mackan” Nylén grävt bort ogräs, grus och jord för att skapa en stabil grund för programledaren att lägga uteplatsens stenplattor på som produktionen upptäckte problemet.

En del av fotografens kamerastativ, närmare bestämt en skruv, hade försvunnit i processen. 

– Det är otroligt jobbigt att bli av med viktiga delar till kamerautrustningen mitt under inspelning. För mig innebär det att jag inte kunde använda stativet i inspelningen, vilket kan gå ut över kvaliteten på slutprodukten, förklarar fotografen Pelle som blev av med en del av kamerastativet.

”Som att leta efter en nål i en höstack”

Produktionen insåg där och då att skruven troligtvis låg i högen av jord och grus som snickaren Mackan skyfflat bort. 

Men i stället för att sluta i en smärre katastrof hade produktionen turen på sin sida.

– Att beställa en ny stativskruv hade tagit för lång tid, tid som inte finns i den här branschen. Allt måste lösas direkt. Men att börja gräva och leta i en enorm jordhög efter en liten stativdel kändes som att leta efter en nål i en höstack. Men ibland har man tur, säger fotografen Pelle.