Dolda dödsfällan i Carina Bergfeldts nya sommarhus

Carina Bergfeldt kritiserades efter insamlingen till Afghanistan
Carina Bergfeldt och Jesper Zølck har skaffat ett sommarhus.
Foto: OLLE SPORRONG
På Instagram berättar Carina Bergfeldt om köpet.
Foto: Instagram
Vid köpet upptäcktes ett allvarligt dolt fel, berättar Bergfeldt.
Foto: KAJSA GÖRANSSON / SVT
På Instagram visar hon delar av besiktningsprotokollet som slår fast att duschutrymmet kan vara en ”direkt livsfara”.

Carina Bergfeldt har köpt en sommarstuga. 

Instagram visar SVT-journalisten upp en bild på den pittoreska lilla stugan – men berättar också om husets potentiella dödsfälla:

”Jag har läst många besiktningsprotokoll i mina dagar men aldrig tidigare sett orden 'direkt livsfara'”, skriver hon i ett inlägg.

Tv-profilen och journalisten Carina Bergfeldt, 41, har tillsammans med danske maken Jesper Zølck skaffat sig ett sommarhus.

”Idag blev den här lilla stugan vid en sjö vår”, skriver hon i ett inlägg på Instagram som visar den bruna trästugan som är belägen alldeles intill vattnet. Runt stugan sträcker sig höga träd.

I ytterligare ett inlägg på Instagram berättar Carina Bergfeldt hur hon tillsammans med sina bröder åkt runt under helgen för att fynda möbler på i second hand-affärer och på säljsajter. 

”Det här med att ha sex stycken snälla bröder har sina fördelar”, konstaterar hon och gläds vidare i inlägget åt sina fynd av soffa, pinnstolar och trasmattor.

Gör om duschen – efter upptäckten 

Hon fortsätter:

”Jag vill gärna återbruka så mycket som möjligt, med undantag för badrummet som blir sprillans nytt”.

Förklaringen syns i en bild hon lagt upp från husets besiktningsprotokoll där det framgår att ”duschutrymmet saknar tätskikt och är i direkt anslutning till eluttag för diverse maskiner som ej är inkopplade med jordfelsbrytare”.

Besiktningsmannen betonar också att detta ”kan vara direkt livsfara” och att duschen ej bör användas.

Förlorade annan budgivning 

”Det förre ägaren blev minst sagt snopen när jag visade besiktningsprotokollet (som jag krävde och betalade för). 

Han hade låtit en kompis - en fackman, hävdar han - renovera för två år sedan. Man får ju hoppas att han fick det billigt i alla fall”, skriver Carina Bergfeldt i sitt inlägg. 

Så sent som i början på augusti berättade SVT-profilen om hur hon försökte köpa ett annat hus innan visning, men där hon till sist valde att ge upp.

”När jag kastade in handduken i morse hade en annan budgivare precis lagt exakt, dubbelt så mycket, som utgångspriset i bud, en exakt hundraprocentig ökning. Jag deppar lite över detta idag”, skrev hon då på Instagram om det förlorade drömhuset.

https://www.instagram.com/p/CUfqgz_gVBE/https://www.instagram.com/p/CUl7rK_Iq_t/
Carina Bergfeldt hittade en okänd bror

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.