Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dokusåpaprofil åtalas för sexuella övergrepp mot barn

Den åtalade mannen har tidigare deltagit i en dokusåpa.
Foto: Roger Vikström Scanpix

En manlig dokusåpaprofil står åtalad för flera sexuella övergrepp och våldtäkt mot barn. 

De misstänkta övergreppen började när mannen var i tonåren och pågick under flera års tid, enligt åtal. 

Mannen, som i dag är i 30-årsåldern, förnekar brott, rapporterar Dalarnas tidning.  

Dokusåpaprofilen står åtalad för sex fall av grovt sexuellt utnyttjande av underårig och ett fall av våldtäkt mot barn. Enligt stämningsansökan är de båda målsäganden familjemedlemmar till den 30-årige mannen och en del av brotten ska ha ägt rum i den gemensamma familjebostaden. Fem av de misstänkta övergreppen inträffade när en av målsäganden var mellan sju till tolv år. 

Gärningarna skedde under början av 2000-talet, när den tilltalade mannen var i tonåren. De misstänkta övergreppen ska sedan ha pågått under flera års tid. 

Åklagaren menar att brotten ska bedömas som grova då mannen ska ha visat särskild hänsynslöshet genom att han systematiskt och under lång tid utsatt en av målsäganden för övergrepp. Straffvärdet för grovt sexuellt utnyttjande av underårig är minst två till åtta års fängelse. 

Enligt åtalet framgår det att ett av offren berättade om övergreppen för drygt 15 år sedan.

Vid en husrannsakan i mannens bostad ska polisen bland annat hittat barnunderkläder och bilder på nakna barn. 

Mannen nekar till samtliga brott. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.