Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dokusåpadeltagare vittnar: Vi pressades att fortsätta

Expressen kunde avslöja hur Jennifer Paateres och Annie Dahlberg utsatts för misstänkta övergrepp i årets säsong av ”Paradise hotel”. Nu berättar Veckorevyn att det som kommit fram bara är toppen av ett isberg. Samtidigt meddelar Nent att resten av säsongen stoppas.
Foto från ”Big Brother”-huset.
Foto: JAKOB DAHLSTRÖM / TV4/C MORE
Foto från ”Big Brother”-huset.
Foto: JAKOB DAHLSTRÖM / TV4/C MORE
”Paradise hotel”.

Flera tidigare dokusåpadeltagare som P3 nyheter talat med uppger att de känt sig pressade att stanna i programmet. 

Deltagare från program som ”Paradise hotel”, ”Big brother” och ”Temptation island” vittnar om hur produktionen övertalat dem att fortsätta, trots att de mått psykiskt dåligt. 

– Är det så att det har hänt något och att man har mår dåligt, då tar vi det på största allvar, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery.

Efter Expressens rapportering om misstänkta övergrepp i ”Paradise hotel” har P3 Nyheter följt upp med tidigare års deltagare från populära realityprogram. Radiokanalen har ringt till deltagare från program som ”Paradise hotel”, ”Big brother” och ”Temptation island”. 

Flera av dem berättar att de känt sig pressade att stanna kvar i programmet, trots att de mått psykiskt dåligt. De berättar att produktionsbolaget påmint om att deltagarna utför ett jobb.

En tidigare deltagare i ”Temptation island” säger till P3 att hon ville lämna programmet efter att ha drabbats av flera nervösa sammanbrott.

– Jag kände ju verkligen att jag blev pressad eftersom jag ville ju åkt hem ganska tidigt i programmet. Men de tyckte väl att jag tillförde någonting bra som dom tyckte var bra så de försökte få mig att hålla mig kvar liksom, säger deltagaren till P3.

”Tar det på största allvar”

Jessica Linnman är kommunikationsdirektör på Discovery networks, som är programbeställare av bland annat ”Temptation island” och ”Ex on the beach”. Hon säger till P3 att de alltid talar med deltagare som vill lämna programmet.

– Vi försöker inte att övertala någon till att stanna men man kan heller inte lämna ett jobb utan en fullgod anledning. Är det så att det har hänt något och att man har mår dåligt, då tar vi det på största allvar, säger hon till P3. 

Matilda Snövall, vd för Mastiff – bolaget som producerar ”Paradise hotel”, skriver i ett mejl till P3 Nyheter att om någon av deltagarna mår dåligt ska de få stöd. Hon skriver också att det ska finnas en ständig dialog mellan produktionsteamet och deltagarna, och att det här är frågor som ingår i deras nu pågående interna arbete kring programmet. 

Annie Dahlberg och Jennifer Paatere berättar om övergrepp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.