Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dokusåpadeltagare överklagar våldtäktsdom

Mannen dömdes i tingsrätten för oaktsam våldtäkt.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

I slutet av sommaren dömdes en tidigare dokusåpadeltagare till skyddstillsyn och en månads fängelse för oaktsam våldtäkt.

Mannen väljer nu att överklaga tingsrättens dom, enligt handlingar som Expressen tagit del av. 

Övergreppet ägde rum i centrala Stockholm i början av juli, varpå den svenske tidigare dokusåpadeltagaren anhölls i sin frånvaro. 

Mannen greps i slutet av månaden, och blev därefter häktad och åtalad för våldtäkt i första hand, och oaktsam våldtäkt i andra hand.

Han nekade till anklagelserna. 

I augusti dömdes mannen till skyddstillsyn samt en månads fängelse för oaktsam våldtäkt. Något som Expressen tidigare rapporterat om. 

Tingsrätten resonerade att mannen hade ”otillbörligt utnyttjat att målsäganden på grund av sömn och berusning har befunnit sig i en särskilt utsatt situation”.

– Vi delar inte tingsrättens bedömning, jag utgår från att han kommer överklaga, sa mannens advokat Fredrik Liljeblad strax efter att domen fallit. 

Överklagar domen

Nu har mannen, tillsammans med sitt ombud, skickat överklagandet till hovrätten och anser att tingsrätten gjorde en ”felaktig” bedömning. 

”Det är inte visat att målsägande på grund av sömn och berusning befunnit sig i en sådan särskilt utsatt situation att hon inte var kapabel att ge uttryck för sin egen vilja att delta”, går att läsa i överklagandet. 

Även målsägande har överklagat domen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.