Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Doktor Mouna i ”Let's Dance”: ”En inre resa”

Doktor Mouna i ”Let's Dance”: ”En inre resa”
Doktor Mouna Esmaeilzadeh är en återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon.
Foto: Johnny Wollin / Nent Group
Hon har också synts som vetenskaplig expert vid nobelsändningar och det senaste året har hon även figurerat i realityserien ”Svenska Powerkvinnor”.
Foto: Magnus Ragnvid
Doktor Mouna tror att utmaningen kommer vara såväl fysiks som mental för henne som hon själv beskriver alltid känt sig väldigt annorlunda.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Doktor Mouna Esmaeilzadeh är klar för ”Let’s dance” 2022.

Läkaren, hjärnforskaren och entreprenören presenterades som den fjärde deltagaren i ”Efter fem” under tisdagskvällen.

– Det blir en utmaning fysiskt men framför allt mentalt, säger Mouna Esmaeilzadeh till Expressen. 

Doktor Mouna Esmaeilzadeh är en återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon, där hon vill göra vetenskapen begriplig för allmänheten. Hon har också synts som vetenskaplig expert vid nobelsändningar och det senaste året har hon även varit en i ”Svenska Powerkvinnor” på Viaplay. 

Under våren kommer Doktor Mouna dansa loss på bästa sändningstid.   

I ”Efter fem” under tisdagskvällen avslöjades det nämligen att läkaren, hjärnforskaren och entreprenören kommer att vara en av deltagarna i ”Let's Dance” 2022. 

– Det är otroligt spännande, jag tror att det kommer vara som terapi för mig, jag har ju alltid varit uppe i huvudet väldigt mycket, men nu ska jag ju ner i kroppen och känna, säger Mouna Esmaeilzadeh till Expressen. 

Har alltid känt sig annorlunda

Doktor Mouna tror att utmaningen blir stor - och hon säger att hon alltid känt sig annorlunda. 

– Jag är på riktigt den mest otränade människan på jordklotet, så detta kommer vara en utmaning fysiskt men framför allt mentalt, säger hon.

– Allt har handlat om att inte sticka ut, och här ska man ju verkligen ta plats, så även det tror jag blir en utmaning.

Hennes medverkan i ”Let's Dance” är någonting hon gör bara för sin egen skull. 

– Jag ser detta som en slags inre resa, jag har alltid gjort saker som förväntas av mig, det har varit mycket seriösa saker, säger hon och fortsätter: 

– Jag gör detta för mig själv och jag tror att det är första gången i mitt liv som jag känner att jag unnar mig, säger hon. 

Måste släppa på sitt kontrollbehov 

I ”Let's Dance” kommer Doktor Mouna att dansa tillsammans med Tobias Wallin. 

De två klickade direkt.

– I vanliga fall är jag en person med mycket kontrollbehov, jag tycker om att styra och ställa, här ska jag släppa kontrollen och överlämna den till honom, säger Mouna och fortsätter: 

– Det är han som kommer att föra, det känns så skönt och jag hade inte kunnat göra det om inte jag hade den tilliten som jag har till honom.

Livet med man och barn i Marbella 

Även om tittare fått lära känna Mouna Esmaeilzadeh som yrkesperson då är det inte mycket allmänheten vet om Mounas privatliv. Till exempel är hon gift och har två barn och de bor både i Sverige och i Marbella.

I Svenska Powerkvinnor” har hon tidigare visat upp livet i Marbella, vilket Expressen tidigare har skrivit om. 

– Många vet ju knappt om att jag faktiskt bor i Marbella. Och det är nog för att jag är ganska sparsam med mitt privatliv. Jag tycker om att vara personlig men det finns en gräns där för mig där jag gärna vill respektera mina barns integritet och min familjs. Det är nog lite heligt för mig, säger hon i ”Svenska powerkvinnor”. 

Mouna Esmaeilzadeh om hur hon kom in på vetenskap

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.