Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Doktor Mikaels hemlighet: "Satt och svalt i 28 dagar"

Innan han blev lkänd som tv-doktor var MIkael Sandström en av deltagarna i "Robinson" när det sändes 2003.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Mikael Sandström i "Robinson" 2003.
Foto: TV4
Mikael Sandström är en profil i "Nyhetsmorgon".
Foto: TV4

Doktor Mikael Sandström är numera en välkänd tv-profil.

Men vad många har glömt bort är att han startade sin tv-karriär för 14 år sedan i ett helt annat sammanhang – i dokusåpan "Robinson". 

– Jag satt i Gränslandet och svalt i 28 dagar, berättar han i TV4:s "Nyhetsmorgon". 

Emma Andersson, Lars Gåre, Mille Lansburgh och Vincent Hamilton. "Robinson"-säsongen 2003 innehöll drösvis med klassiska namn, men en av de deltagare som fick minst rubriker har gjort en ordentlig tv-karriär. 


LÄS MER: "Soldoktorn" visar upp nya solbrännan 


Mikael Sandström är numera känd som TV4:s egen husdoktor och ger tips och råd i "Nyhetsmorgon". I tisdagens program blev han påmind om ditt deltagande i "Robinson" när de visade ett klipp från programmet som sändes 2003. 

Fick svälta i 28 dagar efter utröstningen

Mikael Sandströms deltagande i Robinson var inte någon semester på en paradisö. Han berättar att han fick svälta i 28 dagar efter att han blivit utröstad. 

– Jag satt i Gränslandet. Dit fick man åka omedelbart om man blev utröstad. Jag satt där i 28 dagar. 


LÄS MER: Anders Öfvergård ny programledare för "Robinson" 


Trots att han blivit utröstad fick han göra comeback i programmet. 

– Alla trodde jag var borta. Så jag satt och svalt där i 28 dagar och sedan dök jag upp igen och alla tänkte ”nej, inte han igen”, säger han. 

Såg sig själv som tufft motstånd 

Enligt Mikael Sandström blev han utröstad för att de övriga deltagarna tyckte att han var ett för hårt motstånd. 

– Om det nu är så att det här är en utmanarö och man får ta sig an en motståndare i taget så ska jag göra det. Då ska de få sina fiskar varma, om de har några, sa han i programmet när "Robinson" sändes 2003. 

Mikael Sandström tog sig inte till finalen av "Robinson" 2003. Vinnare blev Emma Andersson som vann mot Mariana Lundgren. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.