Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dogges ekonomi körd i botten: ”Förlorat allt”

Dogge Doggelito: "Ekonomin är kaos, jag har förlorat allt"
Dogge Doggelito säger att han förlorat alla pengar.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Emma Igelström medverkar i ”Drömfällan”.
Foto: ROBIN ARON
Josefin Crafoord medverkar i ”Drömfällan”.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Sandra Dahlberg medverkar i ”Drömfällan”. Här med barnen Wilmer och Blenda.
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES

Dogge Doggelito är en av fyra kändisar som medverkar i nya TV3-programmet ”Drömfällan” i hopp om att få ordning på sin privatekonomi. 

Den dåliga ekonomin han hade under inspelningarna har nu blivit värre på grund av coronapandemin. 

– Ekonomin är kaos. Jag har förlorat allt, säger han. 

Dogge Doggelito, Emma Igelström, Josefin Crafoord och Sandra Dahlberg blottar sin privatekonomi i nya TV3-programmet ”Drömfällan”. Rapparen och konstnären säger att programmet gett honom flera tips till att förbättra sin ekonomi – som just nu är körd i botten.

– Ekonomin är kaos. Jag har förlorat allt. Innan corona kom var den redan körd i botten. Jag var med i ”Drömfällan” för att de skulle hjälpa mig med min ekonomi och sen var tanken att allt skulle komma i gång, men då kom pandemin, säger Dogge Doggelito. 

”Jag lever inte alls”

Rapparen säger att han aldrig haft bra koll på sin ekonomi. 

– Jag är konstnärssjäl och allt började väl redan i skolan. Matte var tråkigt och jag gäspade bara ”wow, vad tråkigt” – men samtidigt är det en viktig fråga. Jag är en slösare i stället för en sparare, vilket kommer komma fram i programmet. 

Hur går du runt?

– Jag lever inte alls. Försöker bara ta mig fram så gott jag kan. Folket har räddat mig, de har varit snälla och ställt upp. På så sätt har jag haft väldig tur ändå och kan överleva. Det har varit väldigt tufft. Samtidigt vill jag inte klaga, det finns folk som har det värre och jag är en överlevare. 

För att få ordning på sin ekonomi har han slutat äta ute, varit sparsam med biltankningen och börjat vrida och vända på varenda krona. 

– Tidigare levde jag slösaktigt och för dagen: åt mycket ute och det blev mycket hämtmat. Det är också mitt eget fel, hade jag varit smart så hade jag klarat den här tiden mycket bättre. Jag tänkte aldrig att det skulle komma en sån här dag. 

Dogge Doggelito har också gått i sin mormor och storebrors fotspår och blivit konstnär. Tidigare i år hade han sin första vernissage där han visade upp sina tavlor – en dröm han fick hjälp med att uppfylla under programmet. 

Sökte krisstipendium – fick avslag

Tidigare i år blev även han och fästmön Claudia Sierpe Apablaza öräldrar till sonen Manolo. Dogge beskriver det som en välsignelse att få barn och njuter av faderskapet. Samtidigt finns det en ekonomisk oro. 

– Men jag är en positiv människa och försöker tänka att det finns folk som har det värre. Jag vill inte sitta och klaga – och är inte avundsjuk på någon annan. Jag är stark, frisk och har tak över huvudet. 

– Jag har aldrig riktigt tjänat riktigt stora pengar och hållit på med bolag. Jag har mest levt med musiken ganska nära och struntat i att bli rik, vilket jag säkert hade kunnat bli om jag investerat mer och satsat. 

Eftersom coronapandemin medfört uteblivna sommarspelningar är Dogge en av artisterna som sökt Konstnärsnämnden krisstipendium på 50 000 kronor. 

– Jag fick ett brev om att de avslagit min ansökan. Hade en fullbokad sommar och allt var kanon, men sen började de avboka i maj – och allt försvann. 

”Drömfällan” har premiär 25 augusti 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3. 

Biancas stöd till Benjamin – efter kritiken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.