Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Döende tv-profilen Jonnie Irwins ilska mot orden om utseendet

Berättar om svåra sjukdomen.
Jonnie Irwin fick sparken efter att han berättade om sin cancer.
Foto: KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK / KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den brittiska ”En plats i solen”-programledaren Jonnie Irwin är döende i cancer. 

Nu berättar han om ilskan mot att folk påpekat i sociala medier att hans utseende har förändrats.

– Det kändes som en häxjakt, säger han till The Sun.

Jonnie Irwin, 48, är programledare för brittiska tv-programmen ”En plats i solen” och ”En plats på landet” som visas på TV4 och Viaplay i Sverige.

Nyligen berättade programledaren för världen att han har diagnosticerats med obotlig cancer som spridit sig från lungorna till hjärnan. När Jonnie Irwin fick diagnosen berättade läkaren att han förmodligen hade ett halvår kvar att leva. Nu har det gått längre än så men Irwin vet att han ”är döende”.

– Jag vet inte hur lång tid jag har kvar, men jag försöker att vara positiv, säger Jonnie Irwin.

Men det var inte bara cancerbeskedet som är ett bakslag för programledaren. Efter att han berättat för sin arbetsgivare om sin sjukdom så fick han sparken, enligt honom själv. 

– När jag berättade för ”En plats i solen” om min diagnos betalade de mig för resten av säsongen, men mitt kontrakt förnyades inte. De ville inte fortsätta, säger han till The Sun och fortsätter: 

– Det gjorde ont, jag kände mig djupt sviken. 

Ilskan mot kommentarerna om utseendet

Jonnie Irwin höll cancern hemlig i två år men under den tiden förändrades hans utseende – vilket följare i sociala medier var snabba med att påpeka. 

– Jag berättade sanningen för de närmaste men jag var rädd att jag skulle förlora jobb. Jag sa till folk att jag tappade håret på grund av att jag är i 40-årsåldern och det är vad som händer när du får tvillingar. Men folk kommenterade fortfarande ”du ser inte ut att må bra” på Instagram. ”Jag menar: Vem vill höra det”?

Tv-profilen slog tillbaka mot några av kommentarerna och berättar nu om ilskan. 

– De svarade att de skrev så för att de bryr sig, men de ville ju bara skvallra om mig och min cancer. Jag blev riktigt upprörd. Kompletta främlingar skickade meddelanden till mig och låtsades att de ville mitt bästa men hur skulle kommentarer om min sjukdom hjälpa mig? Det gjorde mig bara upprörd. Det kändes som en häxjakt, säger han till The Sun. 

Meltzer berättar om lyckan efter cancern: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.