Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Döende tv-profilen: Jag fick sparken efter cancerbeskedet

Jonnie Irwin höll sin cancer hemlig i två år
Jonnie Irwin har fortsatt jobba efter cancerbeskedet, men med ett annat annat program i ett annat tv-bolag.
Foto: Skärmdump / Instagram

Tv-profilen Jonnie Irwin, 49, berättade om sin obotliga cancer.

Reaktionen från hans chefer framstod som hjärtlös.

Irwin hävdar att tv-bolaget gav honom sparken efter cancerbeskedet – bolaget hänvisar till försäkringsfrågor.

– Det gjorde ont, jag kände mig djupt sviken, säger Jonnie Irwin enligt The Sun.

Jonnie Irwin, programledare för brittiska ”En plats i solen” som visas på TV4 i Sverige, berättade nyligen att han lider av obotlig cancer som spridit sig från lungorna till hjärnan.

När Irwin fick diagnosen i augusti 2020 gav läkarna honom bara sex månader att leva. Men stålning, cellgifter och andra mediciner har hjälpt till att hålla tillbaka cancerspridningen. Han är fortfarande vid liv och kämpar.

Jonnie Irwin har varit med i ”En plats i solen” sedan 2004, men när hans fick sin cancerdiagnos förlängdes inte kontraktet, uppger han.
Foto: Channel 4

Irwin framträdde på torsdagen i det brittiska frukost-tv-programmet ”Good morning Britain. Han pratar även med tidningen The Sun om sina tv-chefers reaktion när han blev sjuk.

– När jag berättade för ”En plats i solen” om min diagnos betalade de mig för resten av säsongen, men mitt kontrakt förnyades inte. De ville inte fortsätta. 

– Den gjorde ont och det gjorde mig förkrossad. Jag kände mig djupt sviken, säger trebarnspappan Irwin som menar att han inte förväntat sig att ”bli ersatt efter två veckor” efter 18 år på jobbet.

Tv-bolagets svar är att man inte kunde riskera något med tanke på programledarens hälsa och försäkringssituationen under covidpandemin.

Jonnie Irwin i brittiska frukostprogrammet ”Good morning Britain.
Foto: KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK

Channel 4 och produktionsbolaget Freeform svarar enligt The Sun:

”Vi har lyft på alla stenar för att försöka göra det möjligt för Jonnie att fortsätta filma utomlands under covid, men bolaget lyckades inte säkra ett adekvat försäkringsskydd åt honom”.

Irwin hävdar att han visst kunde fortsatt jobba, om än inte med utlandsresor. Han har efter ”En plats i solen” arbetat med BBC:s inredningsprogram ”Escape to the country” (visas i Sverige på Viaplay som ”En plats på landet”).

https://www.instagram.com/p/ClHjekpDrXU/

Jonnie Irwin är i dag märkt av sin sjukdom, avmagrad och tärd. Med tårar i ögonen berättar han om tankarna på barnen han har ihop med hustrun Jess: En treårig pojke, Rex, och tvååriga tvillingarna Cormac och Rafa.

I intervjun med ”Good morning Britain” i ITV på torsdagen förklarar Irwin att han hoppas kunna vara en inspiration till andra i liknande situation genom att vara öppen och berätta om sin sjukdom och sina svårigheter - och genom att försöka fortsätta leva ett rikt liv.

Samtidigt är han rädd att bli bortglömd.

– Mina barn är så unga och om jag dör i år finns inte en chans att de kommer ha några minnen av mig. Och någon annan kommer sannolikt att uppfostra dem, säger han till The Sun.


Ordkriget mellan Ulrika Jonsson och dejten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.