Val Kilmer. Foto: ADHD KALE / STELLA PICTURES AKM-GSIVal Kilmer. Foto: ADHD KALE / STELLA PICTURES AKM-GSI
Val Kilmer.  Foto: ADHD KALE / STELLA PICTURES AKM-GSI
Val Kilmer.Val Kilmer.
Val Kilmer.

Döende stjärnan helt förändrad av sjukdomen

Publicerad

Val Kilmer är mycket sjuk i cancer och har svårigheter att prata. 

Nu berättar han hur sjukdomen har förändrat honom. 

– Jag var för seriös, säger han till Hollywood Online. 

Skådespelaren Val Kilmer, 57, är döende i strupcancer och har kämpat i nästan två år mot sjukdomen. 

I en intervju med Hollywood Reporter berättar Val Kilmer att sjukdomskampen har förändrat honom:

– Jag var för seriös, jag brukade bli upprörd för att jag inte fick Oscarstatyetter och erkännande, berättar han. 

 

LÄS MER: Dödssjuke stjärnans fejd – med familjen 

 

Trots sin svåra sjukdom så gjorde stjärnan ett framträdande under sensommaren, där publiken fick chans att ställa frågor till honom – dock gör hans sjukdom det mycket svårt att prata. 

Kilmer får frågan om vad han gör just nu i livet och får svaret: 

– Jag har varit  nere i Florida – något jag först trodde att jag skulle vara tvungen att ställa in på grund av sjukdomen. Men jag har varit där och haft det härligt, säger han och ber sen om ursäkt för att tvingas hosta. 

Konst får Val Kilmer att tänka på annat

Enligt en källa ska konst få honom att tänka på annat än sin sjukdom. 

– Konst tar bort hans fokus från sjukdomen. Han drunknar i sina sorger genom penslar och borstar, pennor, metall och skulpturer, säger en källa till Radar Online.  

Val Kilmer har valt att strunta i medicinsk hjälp för att bota sin sjukdom. Istället har han valt att förlita sig på sin tro, kristen vetenskap eller på engelska, Christian Science. En amerikansk rörelse med grund i kristendomen. 

 

LÄS MER: Stjärnan avslöjar sin cancersjukdom 

 

Val Kilmer är känd från filmer som bland annat "Top gun" och "Batman forever". De senaste åren har han dock inte synts till i några succéer – något som enligt Hollywood Reporter uppger beror på hans svåra cancer. 

Tidigare i vintras valde Val Kilmer själv att öppna upp om sjukdomen på sajten Reddit. 

"Jag återhämtade mig från cancer, men min tunga är fortfarande svullen även om den läker. Eftersom jag inte låter som mitt vanliga jag tror folk att jag kanske fortfarande mår dåligt", skrev han. 

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag