Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Döende Alexander, 18,
får sin dröm uppfylld

Alexander Falk, 18, är döende i cancer.I säsongsavslutningen av "Jockiboi och Jonna" får 18-åringen träffa sina Youtube-favoriter.
Alexander Falk är sjuk i cancer och har bara månader kvar att leva
Han får sin dröm uppfylld när han får gå på Liseberg med Joakim Lundell och Jonna Lundell.
Alexander Falk.
Här är alla tillsammans.

Alexander Falk, 18, är döende i cancer.

I säsongsavslutningen av "Jockiboi och Jonna" får 18-åringen träffa sina Youtube-favoriter och berättar också om sina tankar kring livet och döden.

– Jag försöker leva för nuet för jag vet inte om nästa dag kommer finnas eller inte, säger han i programmet.

Under hösten har Viafree och TV3 sänt Joakim "Jockiboi" Lundells och Jonna Lundells tv-serie "Jockiboi och Jonna". Säsongsavslutningen av programmet, som sänds tisdag den 13 december, blir speciell. Då träffar nämligen Youtube-paret Alexander Falk, 18.

Alexander Falk är sjuk i cancer och har bara månader kvar att leva och en av hans drömmar är att få umgås med Joakim Lundell och Jonna Lundell en hel dag. I det sista avsnittet av "Jockiboi & Jonna" får tittarna följa med på just den här dagen.

– Nu sitter vi på tåget till Göteborg och ska träffa Alexander. Han är en kille som har fått ett besked om att han inte kommer leva så mycket längre. Han har haft cancer i tre år, säger Joakim Lundell i programmet.

 

LÄS MER: Jockiboi och Jonnas oroväckande besked

 

Paret träffade Alexander Falk på Barncancergalan tidigare i år.

– Vi har fixat så att vi ska gå på Liseberg och göra massa roliga aktiviteter där. Han är så himla positiv. Han pratar med glädje hela tiden och klagar aldrig över någonting. Han vet att han kommer dö inom en snar framtid och att han inte har så lång tid att leva, säger Jonna Lundell.

– Det är en häftig kille, så jävla modig. Han har några månader och det kan vara en månad och det kan vara sju månader. Han har ingen aning. Men att han ändå är så positivt är helt fantastiskt, fortsätter Joakim Lundell.

Under dagen får trion Liseberg helt för sig själva.

– I dag har varit en av de roligaste dagarna på länge. Vi fick hela Liseberg för oss själva bara vi tre, det var en riktigt underbar dag. En av de bästa jag har haft i mitt liv, säger Alexander Falk.

 

 

 

 

18-åringen berättar också om sin sjukdom.

– Jag har fått en tumör i mitt ben som har spridit sig upp till mina lungor och doktorn har nu sagt till mig att jag inte kommer kunna överleva sjukdomen, att med tiden kommer jag dö. Jag vet inte riktigt hur lång tid det kan vara kvar men jag vet att till slut kommer det vara över.

Försöker se positivt på livet

Alexander Falk förklarar att han försöker se positivt på livet.

– Jag ser inte det här som min undergång utan jag lever på som vanligt. Jag vet att jag kommer bli av med mitt liv, men jag tycker inte att det är någon idé att sitta och vara ledsen över det. I stället får jag försöka göra det bästa av situationen och vara lycklig hela tiden, säger han och fortsätter:

– Förr i tiden levde jag alltid för framtiden, man ville spara pengar och se till att man alltid mådde bra och man planerade in saker och ting. Nu försöker jag i stället leva för nuet. Jag vaknar upp och så gör jag sakerna man kan göra den dagen för jag vet inte om nästa dag kommer finnas eller inte.

 

LÄS MER: Youtube-stjärnan bryter ihop i tårar

 

På tåget berättar Joakim Lundell att han och Jonna Lundell redan har planer på att åka ner till Göteborg och träffa Alexander Falk igen.

– Det man kan lära sig av Alex är verkligen att ta vara på det man har. Jonna har ju haft sina problem med den här sjukdomen där hon tar ut ilska på mig. Men efter Barncancergalan när hon hörde Alex inslag så har hon faktiskt varit bättre. Hon har börjat tänka på att det vi har nu det kan vara borta i morgon. Livet är för kort, säger han och fortsätter:

– Det är så jävla hemskt att en så bra och positiv människa som verkligen sprider glädje till andra ska behöva vara med om det här, han var 16 år när det började. Men han har accepterat det och vill leva för att göra andra glada den tiden han har. Det är så sjukt fint att tänka på det sättet han gör.