Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dödsorsaken: Därför avled Elizabeth Pena

Elizabeth Pena slog igenom i "La Bamba", och har sedan dess haft en rad roller, bland annat i "Modern Family" och "Resurrection Blvd".Foto: Chris Pizzello
Nu publicerar sajten TMZ dödsattesten. Där står att läsa att skådespelaren led av skrumplever, till följd av alkohol.Foto: Robert Rodriguez
Hon hade levt med sjukdomen i flera månader, men först vid tidpunkten för hennes död blev tillståndet akut. Pena drabbades av en blödning i mag- och tarmkanalen, som orsakade ett hjärtstopp.Foto: Nina Prommer

Skådespelaren Elizabeth Pena avled häromveckan, 55 år gammal.

Nu är dödsorsaken klarlagd, skriver TMZ.

Enligt dödsattesten led "Modern Family"-stjärnan av skrumplever, till följd av alkohol.

Det var häromveckan som Elizabeth Pena avled på ett sjukhus, efter en kortare tids sjukdom.

Dödsorsaken var då inte klarlagd.

Men nu publicerar sajten TMZ dödsattesten. Där står att läsa att skådespelaren led av skrumplever, till följd av alkohol.

Hon hade levt med sjukdomen i flera månader, men först vid tidpunkten för hennes död blev tillståndet akut. Pena drabbades av en blödning i mag- och tarmkanalen, som orsakade ett hjärtstopp.

"Var en inspiration"

Skådespelaren avled sedan på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles, den 14 oktober. Hon lämnade efter sig maken, deras två barn samt hennes mor och syster.

"Hon var en inspiration i ordets rätta betydelse. Våra tankar går till Elizabeths familj och vänner under den här svåra tiden. Hon kommer att saknas", skrev El Rey Network, som sänder hennes serie "Matador", efter dödsfallet.

Hennes syskonbarn skriver själv om sorgen.

"Hon var vår stjärna. Hon var min stjärna. Vi firade hennes framgångar. Vi svettade oss igenom hennes strider. Som en familj gjorde vi alltid allt för att hjälpa varandra, även om vi inte alltid pratade", skriver han.

Slog igenom i "La bamba"

Elizabeth Pena slog igenom i "La Bamba", och har sedan dess haft en rad roller, bland annat i "Modern Family" och "Resurrection Blvd".

Pena medverkade i komediserien "I married Dora" på 80-talet, liksom i filmer som "La Bamba", "'Jacob's ladder", "Lone star" samt "Rush Hour".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.