Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

DNA-beviset visar: Gynning del av kungafamiljen

Carolina Gynning om framtiden
Viktor Philipson och Carolina Gynning är ett par sedan våren 2019.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Carolina GynningFoto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom
Carolina GynningFoto: Eero Hannukainen/TT / ©Eero Hannukainen
Det svenska kungahuset och Jan Bernadotte har ingen kontakt.Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Carolina Gynning har blått blod.

Det bevisar det DNA-test hennes familj har låtit utföra.

– Det visade sig att vi delar gener. Det betyder att jag är släkt med Bernadottes, säger hon i podcasten ”Gynning & Berg hittar sig själva”.

Tv-profilen och entreprenören Carolina Gynning, 41, är tillsammans med societetssonen och kungavännen Viktor Philipson, 33. Han är son till Aje Philipson, 76, som är en av kungens absolut närmaste vänner sedan barndomen.

Men nu visar det sig att det inte är den enda kopplingen Carolina Gynning har till den svenska kungafamiljen. 

Gynning: ”Släkt med Bernadottes”

Tv-profilen har vid tidigare tillfällen hintat om att hon ska vara släkt med familjen Bernadotte – och det är i den egna podcasten ”Gynning & Berg hittar sig själva” som hon redovisar blodsbanden.

– Jan Bernadotte hade en tjänst så att man kunde få göra DNA-tester med honom. Det har släktingar till mig gjort och det visade sig att vi delar gener. Det betyder att jag är släkt med Bernadottes, säger Carolina Gynning.

Greve Jan Bernadotte, 78, är syssling till kung Carl Gustaf, 73, men har ingen kontakt med det svenska kungahuset.

Under 2000-talet har Jan Bernadotte försörjt sig bland annat genom att driva ett DNA-testföretag med affärsidén att människor med ett enkelt skraptest i munnen fick se om de är släkt med kungafamiljen. Prislappen: 7500 kronor.

”Jag känner Jan lite”

Carolina Gynning minns också att hon för några år sedan personligen fick stifta bekantskap med Jan Bernadotte.

– Jag känner Jan lite. Har inte jag intervjuat honom i ”Förkväll”? Jag ser framför mig hur jag är hemma i Jan Bernadottes hus med en tv-kamera, säger hon i podcasten.

Trots att Jan Bernadotte är kungens syssling syns han aldrig på kungliga tillställningar. Orsaken säger sig själv när man tittar på titeln till hans memoarer, ”Jan Bernadotte – kungasläktens svarta får”, som utkom 2006.

I boken berättade han om den ansträngda relationen till kungafamiljen. Mest uppmärksamhet fick Jan Bernadotte när han adopterade en tysk bedragare, Gerard, som började kalla sig för svensk prins när han då fick namnet Bernadotte.

Jan Bernadotte på bokmässan i Göteborg 2006 i samband med lanseringen av sin bok ”Kungafamiljens svarta får”.Foto: TOMMY SCHÖNSTEDT

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.