Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Disneys vändning efter kritiken: ”Ett annat grepp”

Den här Disney-serien är banbrytande - på grund av en puss
Orignalfilmen släpptes 1937.
Foto: SVT
Peter Dinklage.
Foto: JAE HONG / AP

Skådespelaren Peter Dinklage riktade skarp kritik mot Disneys spelfilmsversion av ”Snövit” i en podcast. Bland annat anklagade han företaget för att hålla fast vid gamla stereotyper om funktionsvarierade.

Nu svarar Disney på kritiken och menar att de kommer ”ta ett annat grepp” , skriver The Hollywood Reporter.

Det var när ”Game of thrones”-skådespelaren Peter Dinklage, 52, gästade ”Marc Maron's WTF”-podcast som han sågade Disneys spelfilmsversion av ”Snövit”.

– Inget illa menat men jag häpnade lite. De var så stolta över att rollbesätta en latinoskådespelare som Snövit. Men de berättar fortfarande historien om ”Snövit och de sju dvärgarna”. Ta ett steg tillbaka och kolla på vad du gör, det går inte ihop för mig, säger Dinklage i podcasten enligt CNN.

Skådespelaren, som själv är kortvuxen, anser att Disney inte har gjort upp med sitt historiska bagage.

– Ni är progressiva på ett sätt men gör fortfarande en jävla bakåtsträvande historia om sju dvärgar som bor tillsammans i en grotta, vad fan?

Svaret efter hårda kritiken

Disney svarar nu på kritiken i ett uttalande till The Hollywood Reporter.

– För att undvika att förstärka stereotyperna från originalfilmen tar vi ett annat grepp med de här sju karaktärerna och har konsulterat kortväxta personer. Vi ser fram emot att berätta mer när filmer närmar sig produktionsfasen efter en lång utvecklingsperiod, säger en talesperson för företaget.

Det finns ännu inget premiärdatum för filmen med enligt Deadline väntas produktionsfasen inledas under 2022. 

Rachel Zegler (West Side  Story) gör huvudrollen som Snövit och Gal Gadot (Wonder Woman) gör rollen som den onda drottningen. 

Se mer:

Så många getingar från säsong två av ”Euphoria”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.