Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Disneys klassiker görs om – ny prinsessa klar

Lexi Underwood och Chosen Jacobs spelar Kira King och El i ”Sneakerella”.Foto: Skärmdump / Twitter
Disney-klassikern ”Askungen”.Foto: EXP

Disney byter ut kungliga juveler mot häftiga sneakers.

Nästa år kommer ”Sneakerella” – en modern tappning av klassiska Askungen. 

”Bibbidi bobbidi BOOM. Disney har en ny svart prinsessa”, skriver huvudrollsinnehavaren Lexi Underwood på Twitter

Disney har fått nog av slott, tinnar och torn, bal, juveler, tappad glassko och fantasiland. Nu är det sneakers och New York som gäller. 

I kommande Disney+-serien ”Sneakerella” tar man avstamp i sneaker-subkulturen i New York. Serien är en omtolkning av klassikern ”Askungen” och i stället för traditionsenlig Disney-sång, som exempelvis Mössens arbetssång, kommer ”Sneakerella” fokusera på pop- och hip hop-musikal.

Huvudrollsinnehavaren Lexi Underwood spelar Kira King, dotter till basketstjärnan och sneakers-pampen Darius King. Kira King träffar El, en ambitiös kille från Queens som designar sneakers. 

”Disney har en ny svart prinsessa”

De finner varandra och utvecklar en vänskap som det även slår gnistor om. Med hjälp av Kira King jagar El drömmen om att bli en berömd sneakerdesigner. 

– Sneakerella ger en levande, modern version av en älskad berättelse genom att visa hur magi kan vara resultatet av hårt arbete och beslutsamhet och finns inom var och en av oss, säger Disneys vice president Lauren Kisilevsky till Deadline.

Lexi Underwood tog till sociala medier för att fira det nya jobbet som Disney-prinsessa. 

”Bibbidi bobbidi BOOM. Disney har en ny svart prinsessa”, skrev hon på Twitter

”Sneakerella” förväntas ha premiär på streamingtjänsten Disney+ 2021.  

https://twitter.com/LexiCUnderwood/status/1319029643412795393?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1319029643412795393%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_0&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.teenvogue.com%2Fstory%2Fdisney-sneakerella-will-star-lexi-underwood-chosen-jacobs

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.