Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Disney stoppar filmpremiärer i Ryssland

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Rysslands president Vladimir Putin.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Disneys planerade premiär av Marvelfilmen ”Doctor Strange in the Multiverse of Madness” stoppas.
Foto: CHUCK ZLOTNICK / MARVEL
Disney skriver i ett pressmeddelande att företaget i stället kommer att bistå organisationer som arbetar med humanitär hjälp i Ukraina.
Foto: VALERIE MACON / AFP TT NYHETSBYRÅN

Disney pausar planerade filmpremiärer i Ryssland.

Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

”På grund av den oprovocerade invasionen av Ukraina och den tragiska humanitära krisen så pausar vi biografsläpp i Ryssland”, står det i ett uttalande, enligt CNN.

Allt fler privata företag bojkottar Ryssland och inför egna sanktioner efter landets invasion av Ukraina. 

De senaste i raden att ta ställning är Hollywoods största och mest inflytelserika filmstudio, Disney, som i natt meddelade att företaget pausar alla planerade filmpremiärer i Ryssland.

Beskedet kom bara timmar efter att Netflix meddelat att företaget stänger ute ryska statskontrollerade medier från plattformen.

Disney skriver:

På grund av den oprovocerade invasionen av Ukraina och den tragiska humanitära krisen så pausar vi biografsläpp i Ryssland, inklusive den kommande filmen 'Turning red' från Pixar”, rapporterar CNN.

Pressmeddelandet fortsätter:

Med tanke på den växande flyktingkrisen kommer vi under tiden att arbeta med organisationer för att ge akut hjälp och annat humanitärt bistånd till flyktingar”.

Bland de filmer som ryssarna nu tvingas vara utan återfinns Marvelfilmen ”Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, Pixars ”Lightyear” och ”Turning red”, som alla har premiär i vår.

Se också: Spoiler alert om ”No Exit”

Thrillern ”No Exit” hade premiär den 25 februari på Disney Plus - så var det att spela in den

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.