Nästa "Star wars"-film skjuts upp av Disney. Foto: Film FrameNästa "Star wars"-film skjuts upp av Disney. Foto: Film Frame
Nästa "Star wars"-film skjuts upp av Disney. Foto: Film Frame
"Star wars - the force awakens". Foto: Film Frame"Star wars - the force awakens". Foto: Film Frame
"Star wars - the force awakens".  Foto: Film Frame

Disney skjuter upp nästa Star Wars-film

Publicerad

Disney skjuter upp storfilmen Star Wars episod VIII.

Från början var det tänkt att filmen skulle ha premiär under sommaren 2017 – nu blir det i stället den 17 december samma år, skriver flera medier.

"Star Wars: The force awakens" slog alla rekord den kom ut – så förväntningarna på nästa film har varit skyhöga. Nu uppger flera medier att Disney har valt att skjuta upp premiären för den kommande storfilmen. Planen från början var att den skulle ha premiär den 17 maj nästa år – men nu blir det alltså hela sju månader senare!

Han regisserar

På Star Wars egen hemsida skriver Disney att filmen kommer att regisseras av Rian Johnsson och att arbetet med filmen snart ska ta sin början i London, där grundläggande fotoarbete ska göras.

 

LÄS MER: Star Wars-filmen lockade storpublik

 

Ingen rollista klar

Kathleen Kennedy och Ram Bergman ska producera filmen och bland annat J.J Abrams är återigen exekutiv producent.

Än så länge har inte rollistan för nästa film släppts, men förra filmens stjärnor som John Boyega, Oscar Issac och Daisy Ridley förväntas vara med även i nästa film.

Den allra första filmen i Star Wars-serien, "Star Wars", hade premiär 1977 i USA och blev snabbt ett fenomen världen över. Efter det kom uppföljaren "The Empire Strikes Back" och slutligen "Return of the Jedi". Alla tre filmer skapades av George Lucas.

Väntade 22 år

Efter den tredje filmen var det ett uppehåll i 22 år, innan George Lucas gav sig på att skapa en prewuel till de tre storfilmerna. Den första, "Episode I – The phantom menace" hade premiär år 1999 och efter det följde både "Episode II - Attack of the Clones" och sedan även "Episode III - Revenge of the Sith".

 

LÄS MER: Så bra var senaste Star Wars

 

Ingen av filmerna blev lika hyllade som de första tre i serien.

Den 16 december förra året var det dags för "Star Wars: The force awakens" att ha premiär.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag