Harrison Ford Foto: Fameflynet Pictures / STELLA PICTURESHarrison Ford Foto: Fameflynet Pictures / STELLA PICTURES
Harrison Ford Foto: Fameflynet Pictures / STELLA PICTURES

Disney bekräftar: Ny "Indiana Jones" görs

Publicerad

Nu är det bekräftat.

Den femte "Indiana Jones"-filmen har premiär 2019 - och både Steven Spielberg och Harrison Ford återvänder, skriver Variety.

– Indiana Jones är en av de största hjältarna i filmhistorien, så vi ser fram emot att få tillbaka honom 2019, säger Alan Horn, styrelseordförande för Walt Disney Studios.

Redan förra året började det rykten om att en eventuell "Indiana Jones"-film var i rullning.

Men nu har det bekräftats av Disney, skriver Variety.

Steven Spielberg, som regisserat de fyra tidigare filmerna, kommer att regissera även den femte.

Och skådespelaren Harrison Ford återvänder även till den ikoniska rollen som just Indiana Jones.

"Indiana Jones 5" premiär 2019

Filmen beräknas ha premiär först 2019.

– Indiana Jones är en av de största hjältarna i filmhistorien, så vi ser fram emot att få tillbaka honom 2019. Det är ovanligt att ha en sådan perfekt kombination av regissör, producenter, skådespelare och roll, och vi är exalterade över att genomföra det här äventyret med Harrison och Steven, säger Alan Horn, styrelseordförande för Walt Disney Studios, enligt sajten.

 

LÄS MER: Harrison Ford svårt skadad i flygkrasch

 

Kathleen Kennedy och Frank Marshall är producenter för "Indiana Jones 5".

Den första "Indiana Jones"-filmen hade premiär 1984, och den senaste 2008.

Steven Spielberg hade idé 2011

Steven Spielberg berättade i en intervju 2011 att han hade planer på en femte film - men att det då fortfarande var i manusstadiet.

– George (Lucas, reds. anm) har ansvaret för att knäcka berättelsen. Han har gjort alla fyra filmerna. Han arbetar med "Indy V". Jag lämnar det till George att komma på en bra story, sa Steven Spielberg då till Empire.

 

LÄS MER: Filmaren Douglas Slocombe är död

 

Spielberg: "Lägger till mina egna bitar"

I intervjun med filmagasinet avslöjade också Spielberg att han inte alls gillade George Lucas manus till den kritiserade "Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull".

– När han skriver en historia som han tror på - även om jag inte tror på den - så kommer jag att göra filmen så som han har tänkt sig. Men jag lägger till mina egna bitar, sa han då.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag