Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Dirty dancing”-stjärnan försvann helt efter succén

Skådespelaren Jennifer Greys plastikoperation ändrade allt.
Foto: RETNA DIGITAL ADAM ORCHON
Jennifer Grey blev världskänd när hon spelade gentemot Patrick Swayze i ”Dirty dancing”.
Foto: ANONYMOUS / AP LIONSGATE HOME ENTERTAINMENT
Jennifer Grey spelade karaktären ”Baby” i ”Dirty dancing”.
Foto: - - / FILMBOLAG

Hon slog igenom tack vare repliken ”Nobody puts baby in the corner” i klassikern ”Dirty dancing”.

Men så försvann Jennifer Grey ur rampljuset.

Nu avslöjas stjärnans öde – som präglats av en dålig plastikoperation och en tragisk bilolycka.

Året är 1962 och karaktären Frances ”Baby” Houseman åker till pensionatet Catskillbergen i New York tillsammans med sin familj för att spendera sommaren där.

En tråkig familjesemester omvandlas snabbt till ett kärleksäventyr då ”Baby” möter dansinstruktören Johnny Castle, spelade av Patrick Swayze, och resten är filmhistoria.

Skådespelaren Jennifer Grey tolkade huvudrollen ”Baby” och blev världskänd tack vare sin prestation. Men vad som såg ut att bli början på en framgångsrik karriär tog abrupt slut.

Nu kan nöjessajten Nicki Swift berätta orsaken – ett dåligt näsjobb.

Jennifer Grey fick 1989 för sig att plastiskoperera sin karaktäristiska näsa. Ett beslut som körde karriären i botten.

– Jag åkte in på operationsbordet som en kändis, men kom ut som anonym, har Jennifer Grey sagt 2012 till Mirror och tillagt:

– Det var som att vara med i ett vittnesskyddsprogram, eller bli osynlig. 

Operationen ändrade hennes utseende så drastiskt att Hollywood knappt kände igen henne. Ett beslut Jennifer Grey uppges ångra än i dag.

Jennifer Greys trauma – som ändrade allt

Sedan dess har karriären gått upp och ner. I synnerhet nittiotalet var tufft för Jennifer Grey med både b-filmer och tv-serier som floppade.

Men trots att hon blev ”osynlig” 1989 har hon genomgående varit verksam i underhållningsbranschen. Under åren har Jennifer Grey bland annat gjort röster till diverse tecknade karaktärer, hon har vunnit ”Dancing with the stars” och haft en roll i tv-serien ”Red Oaks”.

Jennifer Grey har en annan legendarisk film på cv:t från åttiotalet – nämligen ”Fira med Ferris”. Ungdomsfilmen kom ut 1986 och i samma veva träffade hon blivande pojkvännen Matthew Broderick, som hade huvudrollen i filmen.

Efter succén med ”Dirty dancing” reste paret på semester till Irland och var med om en tragisk bilolycka som slutade med att de två människorna i den andra bilen avled. 

Ett trauma som tog hårt på Jennifer Grey.

– Att uppleva djup sorgen, och samtidigt spås bli nästa stora stjärna gick inte ihop, har Jennifer Grey tidigare sagt till People och förklarat att hennes ambition aldrig blev den samma efter olyckan i Irland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.