Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL

Dinah Nah döms för våld mot tjänsteman

Publicerad

Dinah Nah slog en ordningsvakt på krogen.

Nu döms Melodifestivalen-stjärnan för våld mot tjänsteman.

– Det är en skittöntig grej, har hon tidigare sagt.

I början av mars åtalades Dinah Nah, 36, för våld mot tjänsteman. Artisten – som blev utslagen ur den första deltävlingen av Melodifestivalen 2016 med sin ”One more night” – ska ha örfilat en ordningsvakt på nattklubben Hell's kitchen.

Misshandeln inträffade den 27 februari 2016 vid 03.30-tiden på nattklubben vid Stureplan i Stockholm och nu har domen fallit.

Dinah Nah döms nu – mot sitt nekande – för våld mot tjänsteman och ska betala 9.800 kronor i dagsböter. Däremot får ordningsvakten, som yrkat på 5000 kronor i skadestånd, inte något gehör för sitt krav.

 

LÄS MER: Artist åtalas för våld mot tjänsteman 

 

I förhör har Ordningsvakten uppget att han nekade Dinah Nah inträde på klubben. Hon ska då ha uppträtt aggressivt och försökt ta sig in ändå. Plötsligt slår hon honom med öppen hand i ansiktet.

Dinah Nahs ord on händelsen

Dinah Nah har tidigare uttalat sig om händelsen:

– Ja, det stämmer, säger hon.

Dinah Nah ville då inte gå in på detaljer - men kallade det för en töntig grej.

– Jag vill inte prata mer om det här nu. Det är en skittöntig grej, säger hon.

Dinah Nah har i förhör berättat hon gav vakten en örfil Mmn att det var på ren reflex – efter att han greppat tag i henne. Hon berättar att hon blev nedbrottad till marken av två vakter och har visat bilder på blåmärken som ska ha uppstått i bråket.

 

LÄS MER: Här är artisternas vilda party i natt 

 

I ett längre blogginlägg har Dinah Nah gett sin bild av händelsen. Hon berättade då att hon och hennes sällskap väntat länge utanför krogen – utan att bli insläppta. Hon uppger att hon ifrågasatte vakternas arbete – och att de då ska ha svarat med otrevliga kommentarer.

”Efter mycket tjafs fram och tillbaka blev tillslut vakten trött på mig och tar mig i armen samtidigt som han puttar mig bakåt och ber mig dra – Stick härifrån din …! Exakt ordvalet han använde minns jag inte riktigt men det var något nedlåtande i stil med slampa. Min reaktion på hans handling blev att jag slängde upp handflatan och träffar honom över höger kind”, skriver Dinah Nah.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag