Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dinah Nah döms för våld mot tjänsteman

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL

Dinah Nah slog en ordningsvakt på krogen.

Nu döms Melodifestivalen-stjärnan för våld mot tjänsteman.

– Det är en skittöntig grej, har hon tidigare sagt.

I början av mars åtalades Dinah Nah, 36, för våld mot tjänsteman. Artisten – som blev utslagen ur den första deltävlingen av Melodifestivalen 2016 med sin ”One more night” – ska ha örfilat en ordningsvakt på nattklubben Hell's kitchen.

Misshandeln inträffade den 27 februari 2016 vid 03.30-tiden på nattklubben vid Stureplan i Stockholm och nu har domen fallit.

Dinah Nah döms nu – mot sitt nekande – för våld mot tjänsteman och ska betala 9.800 kronor i dagsböter. Däremot får ordningsvakten, som yrkat på 5000 kronor i skadestånd, inte något gehör för sitt krav.


LÄS MER: Artist åtalas för våld mot tjänsteman 


I förhör har Ordningsvakten uppget att han nekade Dinah Nah inträde på klubben. Hon ska då ha uppträtt aggressivt och försökt ta sig in ändå. Plötsligt slår hon honom med öppen hand i ansiktet.

Dinah Nahs ord on händelsen

Dinah Nah har tidigare uttalat sig om händelsen:

– Ja, det stämmer, säger hon.

Dinah Nah ville då inte gå in på detaljer - men kallade det för en töntig grej.

– Jag vill inte prata mer om det här nu. Det är en skittöntig grej, säger hon.

Dinah Nah har i förhör berättat hon gav vakten en örfil Mmn att det var på ren reflex – efter att han greppat tag i henne. Hon berättar att hon blev nedbrottad till marken av två vakter och har visat bilder på blåmärken som ska ha uppstått i bråket.


LÄS MER: Här är artisternas vilda party i natt 


I ett längre blogginlägg har Dinah Nah gett sin bild av händelsen. Hon berättade då att hon och hennes sällskap väntat länge utanför krogen – utan att bli insläppta. Hon uppger att hon ifrågasatte vakternas arbete – och att de då ska ha svarat med otrevliga kommentarer.

”Efter mycket tjafs fram och tillbaka blev tillslut vakten trött på mig och tar mig i armen samtidigt som han puttar mig bakåt och ber mig dra – Stick härifrån din …! Exakt ordvalet han använde minns jag inte riktigt men det var något nedlåtande i stil med slampa. Min reaktion på hans handling blev att jag slängde upp handflatan och träffar honom över höger kind”, skriver Dinah Nah.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.