Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dilbas bröllopsplaner med fästmannen – nya karriären

Ur arkivet: Skämtet som skapade uppmärksamhet
Dilba har i dag sadlat om från den tidigare karriären.
Foto: Privat
Tidigare tävlanden är bland andra Linnea Henriksson och Gert Wingårdh.
Foto: Måns Edén/discovery+
Dilba i Melodifestivalen 2011.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Dilba fick sitt stora genombrott på mitten av 90-talet.

Sedan dess har mycket hänt i artistens liv – bland annat har hon sadlat om och inom snar framtid ska hon gifta sig med stora kärleken. 

– Väldigt romantiskt, berättar Dilba om frieriet.

Dilbahar Demirbag, 50, mer känd som artisten Dilba bakom megahiten ”I'm sorry” från 1996, är aktuell i den andra tävlingsgruppen i säsongens ”Alla mot alla” på Kanal 5 och Discovery+.

Artisten berättar att hon har skrattat sig igenom inspelningarna med radarduon Filip Hammar, 47, och Fredrik Wikingsson, 49, i spetsen.

– Jag är ett stort fan av Filip och Fredrik. De kommer på sådana knäppa, roliga grejer. 

Vid sin sida har hon skådespelaren Leif Andrée, 64. På frågan hur det går i tävlingen svarar hon:

– Vi är två konstnärer, hur kan det vara annat än underhållande tv?

Sadlade om till IT-konsult

Dilba kan också titulera sig som IT-konsult och skådespelare. I dag driver hon eget bolag inom teknisk rekrytering. Musiken finns med på ett hörn om än mer sporadiskt i dag.

– Jag får ta några projekt i taget. Det finns inget tvång med musiken, det finns bara kärlek och glädje i det. Det får aldrig landa i en prestation eller ångest.

Nyligen spelade Dilba in en kommande miniserie ”Älskade Samir” för SVT. Att skådespela är någonting hon vill ägna sig mer åt, och något hon gjorde mycket som yngre.

– Sedan kom musiken i vägen, säger hon om kometkarriären som tog fart under 90-talet.

Det var också efter det som Dilba drabbades av utmattningssyndrom. I dag är hon fortfarande på sin vakt.

– Om det blir för mycket känner man igen de här symtomen; stressen, glömskan, man blir disträ och irriterad. Skillnaden nu är att jag har en annan kunskap. Jag kan hindra och vara mer proaktiv om jag märker att det är för mycket jobb.

1996, var Dilva 25 år gammal och släppte hiten ”I´m sorry”.
Foto: BENKT EURENIUS / DN

Förlovad med kärleken – bröllopsplanerna

Bäst mår Dilba av att koppla av ute i naturen eller i trädgården i Vallentuna i Stockholm. Där bor hon ihop med fästmannen Christian, 51, och familj sedan några år.

För två år sedan förlovade sig paret.

– Det var på alla hjärtans dag. Vi skulle äta middag på en restaurang, och så tyckte jag att Christian verkade lite konstig när vi möttes upp. Jag märkte att han var nervös, säger Dilba och fortsätter:

– Precis när vi hade ätit middag och var på väg därifrån friade han. Hela den här ”gå ner på knä”-grejen, väldigt romantiskt.

På grund av pandemin har bröllopsplanerna legat på is – fram tills nu.

– Vi är hela tiden fram och tillbaka om vi ska ha ett litet bröllop, kanske åka till Italien... Eller det är roligt att ha en storfest också. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.