Dilan Gwyn hittade hem i Sverige: ”Alltid velat”

Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn spelar systrarna Vanessa och Alicia.
Dilan Gwyn.
Foto: MATTIAS HELLSTROM / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Julia Ragnarsson.
Foto: OLLE SPORRONG

Dilan Gwyn är tillbaka i Sverige för att stanna.

I ”Två systrar” spelar hon mot Julia Ragnarsson, känd från ”Fartblinda”, men inspelningen kunde ha fått ett slut när motspelaren insjuknade i covid-19.

Julia Ragnarsson, 29, och Dilan Gwyn, 34, intar huvudrollerna när Amanda Schulmans och Hannah Widells romantrilogi ”Två systrar” blir tv-serie. Skådespelarna känner varandra sedan tidigare.

– Jag blev skitglad när jag hörde att Julia skulle spela mot mig. Vi känner inte varandra jätteväl innan men vi känner till varandra och vi har alltid haft väldigt bra kemi, säger Dilan Gwyn och får medhåll från Julia Ragnarsson:

– Det känns som vi har känt varandra längre än vi har och att vi är närmare varandra än vad vi är. Det har varit naturligt. 

Insjuknade i corona

Men det hade kunnat bli krångligare att spela in serien. Mitt under produktionen insjuknade Julia Ragnarsson i covid-19. Ingen annan i produktionen smittades, då skådespelaren hade varit ledig i ett par dagar. 

– Så det var en jävla tur, men det var stressigt så klart att ligga hemma och veta att det är en inspelning som står och väntar på en. Det var ångest, säger Julia Ragnarsson. 

Julia Ragnarsson kom lindrigt undan sjukdomen och kunde snart återgå till inspelningen. De scener hon missade kunde spelas in på en och samma dag efter att hon blivit frisk.  

– Det var väldigt ovan känsla att få ligga hemma och vara sjuk. Det var verkligen en ny upplevelse, men jag hoppas i framtiden att folk kan få stanna hemma när de är sjuka. Vi kanske lär oss någonting av att det inte är bra att gå och jobba när man är sjuk, säger Julia Ragnarsson. 

Dilan Gwyn: ”Jag var lite av en nomad”

Dilan Gwyn blev känd i Sverige för sin roll i Kristallen-nominerade ”Älska mig” och kommer snart att synas på långfilm när hon gör entré i ”Göta Kanal 4”. Men en svensk bas har inte alltid varit självklar, i nästan tio år bodde hon utomlands utan att helt stadga sig.

– Jag var lite av en nomad, säger Dilan Gwyn om åren utomlands och tillägger:

– Jag har inte varit stadgad någonstans så det är skönt att komma hem till Sverige och faktiskt stadga sig. Det är på gott och ont att resa runt. Jag har älskat det men det är kul nu att ”Jag vill köpa den här krukväxten, och det är helt okej för jag kommer att vara kvar här och kan vattna den ett tag. Jag vet att jag kommer vara det”.

Genom åren har hon bott i Los Angeles, New York, London och Amsterdam men nu är planen att stanna i Sverige. 

– Jag har alltid velat ha Sverige mer som en bas. Så det är skitkul att vara här nu och göra så himla mycket olika roller. Glad att det blivit så.

I samband med Kristallengalan berättade Dilan Gwyn att hon är gravid.

– Jag ser fram emot november, och ja träffa personen, säger hon. 

”Två systrar” har premiär på söndag 5 september på Viaplay.

Se mer:

Matilda från ”Threesome”: Det var jobbigast med sexscenerna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.