Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Diggiloo slår alla publikrekord

Diggiloo-gänget, med bland andra Linda Bengtzing och Lasse Holm, har lockat tusentals till varje spelning. Foto: Charlotta Bäckström
När andra sommarturnéer har det tungt i regnet, gör Diggiloo stor succé.
På fem av sex spelningar har alla tiders publikrekord slagits på de respektive orterna.
- Det är skitkul, vi har slitit hårt för detta, säger Lasse Holm, mannen bakom framgången.
Med 8 000 i Ronneby slog de Rhapsody in Rocks publikrekord från 2004. Med 6 500 i Lidköping slogs Carolas rekord från 2003. Och till Vadstena kom det 4 100 – därmed fick Per Gessle, som spelade tre mil därifrån i Linköping, se sig slagen med sina 3 500.
Sommarpubliken 2007 väljer Diggiloo.

Lasse Holm jättelycklig

– Det känns underbart. Vi är alla ute på banan på samma villkor, och det är stentufft där ute. Kan man då få den här belöningen att folk kommer till oss... Man känner sig väldigt stolt när man har slitit i motvind i några år, så jag är jättelycklig, säger Lasse Holm.
Med all rätt. För han har även knäckt Snoddas gamla rekord från 1952 i Hällefors. Då kom
2 900, till Diggiloo kom ytterligare 1 000 personer. Till listan kan också läggas en publik på 7 000 i Kristianstad. Något som knäcker ”Artister för miljöns” publiksiffra på 4 500 från 1995.
Så frågan är varför det går så bra nu, när Diggiloo redan är inne på femte året under en sommar som håller på att regna bort?

Trogen publik

– När vi startade var det många som blandade ihop Diggiloo med mitt tv-program ”Diggiloo” och trodde att det var lek, tävlingar, poäng och två lag.
– Nu har varumärket satt sig. Vi har en trogen publik som längtar efter Diggiloo varje sommar. Det blir som en tradition. De som har sett oss de återvänder.