"Diggiloo" läggs ner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Välkända deltagare i "Diggiloo" - men nu är det slut på programmet, de sista avsnitten visas i höst.
Foto: SOFIA SOFIA

Sveriges Television lägger ner Lasse Holms populära "Diggiloo" i höst.

I hemlighet förbereds redan ersättaren "Diggiley" - med ny programledare och nya musikstilar.

Det nya programmet ska sändas nästa år.

Redan i december förra året sa "Diggiloo"-programledaren Lasse Holm, 60, till Expressen: - Vi ska toppa programmet nu, och sedan kanske man ska lägga av. Nu är alla de nya avsnitten inspelade. Och det blir sista gången som lekprogrammet sänds i SVT. Lasse Holm i dag: - Oavsett vad som händer med "Diggiloo" känner jag att det här är min sista säsong. Man ska sluta med flaggan i topp. Enligt Lasse Holm blir det både nya människor och en hel del nyheter i höstens "Diggiloo". Men trots omgörningen har succéprogrammet alltså gjort sitt i SVT, enligt Expressens källor.

Hemliga förberedelser

 I hemlighet förbereds ett helt nytt underhållnings- och lekprogram med namnet "Diggiley". Enligt Expressens uppgiftslämnare utreds programidén av genrechefen Stefan Baron. "Diggiley" ska enligt programförslaget handla om "pop/rock från 70-, 80- och 90-tal med en ny programledare".

Över 2 miljoner tittare

 Lasse Holms "Diggiloo" har de senaste åren varit ett av de populäraste underhållningsprogrammen i svensk tv. I höstas sågs programmen av i snitt 1 776 000 tittare. Toppnoteringen var 18 oktober 2002 då "Diggiloo" sågs av 2 075 000. Lasse Holm har inte fått veta någonting om den hemliga ersättaren "Diggiley". - Nej, det där har jag inte hört talas om Han förbereder just nu sommarens stora Diggilooturné, som har premiär i Ronneby den 11 juli. Medverkar gör bland andra Lill-Babs, Ann-Louise Hanson, Fame, Andrés Esteche och Sven-Erik Magnusson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.