Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Diddy snuvades på Picasso för miljoner

Det gick inte som planerat för rapparen Diddy.
Foto: Anthony, Pacificcoastnews.Com
Under en konstauktion budade han på en Picasso-målning – och förlorade.
Konstnären Pablo Picasso.

Det gick inte som planerat för rapparen Diddy.

Under en konstauktion budade han på en Picasso-målning – och förlorade.

Rapparen Diddy, 45, eller Sean Combs som han egentligen heter, är van vid att få som han vill. Men inte ens hans hiphopmiljoner räckte till på Art Basel i Miami när en målning av Picasso gick under klubban.

Enligt sajten Contactmusic fick den amerikanske musikern åka hem tomhänt, medan den lycklige köparen, nio miljoner kronor fattigare, kunde åka hem med verket "Venus" från 1981.

Hyllade Lopez rumpa som konst

För att dämpa besvikelsen uppges den 45-årige rapparen ha köpt ett konstverk i neon av den brittiska konstnären Tracey Emin i stället.

Enligt Contactmusic är Diddy en stor konstälskare – och tydligen gäller det inte bara traditionell konst. I höstas hyllade han nämligen en helt annan typ av konst: Jennifer Lopez rumpa.

– Den är fantastisk. Den är ett konstverk. Den kommer bli historiska, sa han då.

Förlorade fyra miljarder

Det var inte första gången Diddy förlorade en miljonaffär på Picasso-auktionen. Förra året innebar det däremot att han faktiskt förlorade pengar också – hela fyra miljarder kronor. Han hade kastat tärning mot rapkollegan Rick Ross.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.