Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dianas sjukdom visas i tv – splittrar William och Harry

Första bilden på det nya brittiska kungabarnet.
Foto: Stella Pictures
Foto: SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Foto: HERMAN KNIPPERTZ / AP TT / NTB SCANPIX

Den nya säsongen av ”The Crown” kommer ta upp prinsessan Dianas svåra kamp med bulimi – något som kan få bråket mellan hennes söner att eskalera, skriver The Sun.

Efter att prins Harry och hertiginnan Meghan skrivit kontrakt med Netflix kommer de inte kritisera valet att visa mammans sjukdomskamp, menar en uppgiftslämnare.

– William och andra äldre kungligheter är oerhört obekväma med det här dramat och är rasande på att Harry nu är partner med det bolag som sänder det, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Den nya säsongen av ”The Crown”, som har premiär i november på Netflix, kommer behandla prinsessan Dianas problem med ätstörningar och bulimi.

I serien kommer skådespelerskan Emma Corrin, som spelar Diana i den kommande säsongen, att kräkas när hon har ätit. Serien har då tagit hjälp av ätstörningsföreningen BEAT för att händelseförloppet i serien ska ses som både korrekt men inte heller okänsligt.

Den nya säsongen kan komma att eskalera bråket och splittringen mellan Dianas två söner, prins William och prins Harry. För medan prins Harry och frun hertiginnan Meghan nyligen skrivit på ett mångmiljonavtal med Netflix, så är prins William och andra profiler i kungahuset irriterade på streamingtjänsten.

Att det är troligt att prins Harry inte kommer kritisera sin nyblivna samarbetspartner för hur de porträtterar hans mamma, gör att brorsan prins William är ”rasande” på honom, skriver The Sun.

– William och andra äldre kungligheter är oerhört obekväma med det här dramat och är rasande på att Harry nu är partner med det bolag som sänder det, säger en uppgiftslämnare till The Sun.

Prins Harrys och hertiginnan Meghans avtal med Netflix tros vara värt över 750 miljoner kronor. Det brittiska kungahuset tycker det är otroligt att en av deras egna tar emot pengar från ett företag som tjänat miljoner på att göra en serie som ”The Crown”.

– Det här är den senaste i en rad av problem mellan bröderna, men det är få ämnen som är så känsliga för dem än deras mammas kval, säger uppgiftslämnaren till The Sun.

TV

Prins William på pub när England öppnar upp efter Coronan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.