Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dianas butler: Det är sant och falskt i ”The Crown”

Privata bilden på prinsessan Diana
Emma Corrin som prinsessan Diana i ”The Crown”.
Foto: Des Willie/Netflix
Olivia Colman som drottning Elizabeth i ”The Crown”.
Foto: SOPHIE MUTEVELIAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Tobias Menzies som prins Philip i ”The Crown”.
Foto: Sophie Mutevelian/Netflix/Kobal /Shutterstock

Det finns flera felaktigheter om prinsessan Diana och drottning Elizabeth i Netflix-serien ”The Crown” enligt prinsessan Dianas butler.

Något som dock stämmer enligt Burrell är att prins Charles ofta var grym mot sin fru Diana.

– Han var gift med den förmodligen vackraste kvinnan i världen men tog inte hand om henne, säger Paul Burrell till The Sun.

Prinsessan Dianas stormiga äktenskap med prins Charles står i centrum av fjärde säsongen av Netflix-serien ”The Crown”. Men prinsessan Dianas butler Paul Burrell säger att det är en hel del som inte stämmer – som att Diana själv valde sin förlovningsring.

– Jag var där när drottningen valde den tillsammans med prins Charles. Sedan presenterade de den för Diana, säger Burrell.

Han säger också att drottning Elizabeth och prins Philip inte sover i separata sängar som i ”The Crown”.

– De har gett prins Philip och drottningen en mycket kall relation och det är den inte, de är inte kalla mot varandra. Prins Philip avgudar drottningen, säger Burell.

”De har hittat på en hel del där”

Relationen mellan drottningen och dåvarande premiärministern Margaret Thatcher ska också ha varit betydligt varmare än vad ”The Crown” visar upp. Burrell säger att Thatcher hade en enorm respekt för drottning Elizabeth.

– De var inte i krig med varandra och ingen vet vad drottningen sade till premiärministern när de möttes, det var privata möten på tu man hand. Så de har hittat på en hel del där, säger Burrell.

Kallar prins Charles ”hjärtlös och kall”.

Däremot säger Burrell att tv-seriens bild av den kyliga relationen mellan Diana och Charles är korrekt. Han kallar prins Charles ”hjärtlös och kall”.

– Diana sade till mig, ”jag trodde när jag gifte mig att min make skulle vara där för mig, ta hand om mig, stötta och uppmuntra mig, men det är han inte”, säger Burrell.

Han bekräftar också att Charles och Camilla mycket riktigt kallar varandra för ”Fred” och ”Gladys” – men tillägger att ”The Crown” inte nämner att Charles smeknamn för drottningen är ”Cabbage” (kål).

Här är brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.