Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Diana ville gifta sig med Dodi

Prinsessan Diana.
Foto: JACQUELINE ARZT / AP
Prinsessan Diana och Dodi Fayed.
Foto: PATRICK BAR AP NICE MATIN
Prinsesan Diana.
Foto: JOHN STILLWELL / AP
Prinsessan Diana ville gifta sig med affärsmannen Dodi Fayed.
Foto: DENIS PAQUIN / AP

Prinsessan Diana ville gifta sig med affärsmannen Dodi Fayed innan hon dog. 

Den brittiska prinsessan gick till kyrkan för att få vägledning i sin relation. 

– Om Diana och Dodi inte hade dött skulle de ha gift sig med varandra, säger Frank Gelli som arbetade som präst i St Mary Abbots kyrka. 

Prinsessan Diana hade ett förhållande med Dodi Fayed innan de båda omkom i en bilolycka i Paris 1997. Dodi Fayed är son till den förmögne Mohamed Al-Fayed som bland annat äger det exklusiva varuhuset Harrods i London. 

En kort tid innan Prinsessan Diana dog under en bilolycka pratade hon med en präst om att gifta sig med Dodi Fayed som var muslim. Hon ville veta om det var möjligt för två personer med olika religioner att gifta sig rapporterar Female first

– Om Diana och Dodi inte hade dött skulle de ha gift sig med varandra, säger Frank Gelli som arbetade som präst i St Mary Abbots kyrka i stadsdelen Kensington i London. 

LÄS MER: Skandalfilmen om Diana delar landet 

Prinsessan Diana som bodde i Kensingtons slott besökte kyrkan ofta. 

– En gång när vi hade ett samtal ringde hennes telefon. Det var så klart Dodi som ringde. Hennes ögon lyste upp. När hon skulle gå hem frågade hon om jag kunde utföra tjänsten när hon gifte sig, säger Frank Gelli till sajten. 


LÄS MER: Skandalfilmen avslöjar Dianas hemliga sexliv 


Prinsessan Diana besökte ofta kyrkan

Prästen berättar att prinsessan brukade sätta sig i bänkarna längst bak i kyrkan. 

– Prinsessan Diana var en fantastisk och omtänksam filantrop, säger han till tidningen Sunday Express. 

Nu är det 20 år sedan prinsessan Diana omkom. Den 31 augusti sändes dokumentären "Diana: I hennes egna ord." i den brittiska kanalen "Channel 4". 

Familj och vänner till prinsessan har försökt att stoppa den omtalade dokumentären bland annat prinsessans bror Charles Spencer. Han ska vilja skydda Dianas söner, prins William och prins Harry, som bara var 15 respektive 12 år när de förlorade sin mamma. 
◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.