Skådespelerskan Michael Douglas mamma Diana Douglas har gått bort efter en tids cancer. Foto: Stewart Cook/Rex ShutterstockSkådespelerskan Michael Douglas mamma Diana Douglas har gått bort efter en tids cancer. Foto: Stewart Cook/Rex Shutterstock
Skådespelerskan Michael Douglas mamma Diana Douglas har gått bort efter en tids cancer. Foto: Stewart Cook/Rex Shutterstock
Bland Diana Douglas – som precis som sin kände son var skådespelerska – mer kända framträdanden syns tv-serierna "Cityakuten", "Vita huset" och "Våra bästa år". Foto: Ed WiddisBland Diana Douglas – som precis som sin kände son var skådespelerska – mer kända framträdanden syns tv-serierna "Cityakuten", "Vita huset" och "Våra bästa år". Foto: Ed Widdis
Bland Diana Douglas – som precis som sin kände son var skådespelerska – mer kända framträdanden syns tv-serierna "Cityakuten", "Vita huset" och "Våra bästa år". Foto: Ed Widdis
Utöver skådespelarkarriären var hon dessutom modell och syntes bland annat på omslaget av magasinet Life 1943. Foto: Rex ShutterstockUtöver skådespelarkarriären var hon dessutom modell och syntes bland annat på omslaget av magasinet Life 1943. Foto: Rex Shutterstock
Utöver skådespelarkarriären var hon dessutom modell och syntes bland annat på omslaget av magasinet Life 1943. Foto: Rex Shutterstock

Diana Douglas har dött – 92 år gammal

Publicerad

Skådespelerskan Diana Douglas – mamma till Michael Douglas – har dött i cancer.

Hon gick bort på ett hem i Los Angeles i fredags, uppger Fox News.

Skådespelerskan Diana Douglas, mamma till Michael Douglas har gått bort efter en tids cancer. Hennes make sen 15 år tillbaka, Donald Webster, berättar att hon somnade in på ett sjukhem i Los Angeles i fredags, skriver BBC.

– Hon var en person som älskades mycket av alla, säger Webster och fortsätter.

– En av hennes bästa egenskaper var att hon alltid tänkte på andra.

Diana blev 92 år gammal.

Bland Diana Douglas – som precis som sin kände son var skådespelerska – mer kända framträdanden syns tv-serierna "Cityakuten", "Vita huset" och "Våra bästa år". Utöver skådespelarkarriären var hon dessutom modell och syntes bland annat på omslaget av magasinet Life 1943.

 

LÄS MER: Douglas rädsla för att åldras efter cancern

 

"Glad att vara vid liv"

Hennes senaste film var "It runs in the family" från 2003, där hennes första make Kirk, sonen Michael och barnbarnet Cameron också medverkade.

Vad för typ av cancer Diane Douglas var drabbad av är oklart, men även sonen Michael Douglas har plågats av sjukdomen. 2010 berättade han att han fått diagnosen larynxcancer, varefter han genomgick intensiv behandling. 2011 blev han till slut fri från tumören.

– Jag var bara glad över att vara vid liv. Det kändes som att födas på nytt, när du går igenom cancern och kommer ur det. Det känns som att du är ett barn, sa han i samband med tillfrisknandet.

– Du uppskattar ditt äktenskap och dina barn ännu mer. Du ser allt lite mer klart, och lite ljusare.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag