Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Detaljerna om Anna Books nya drömhus på landet

Roberto Toledano och Anna Book renoverar för fullt.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Anna Book och Roberto Toledano letade i 15 kommuner innan de hittade sitt drömhus i Sigtuna.

Paret köpte kåken för 4,8 miljoner – nu har de renoverat hela våren.

”Vi är långtifrån klara”, skriver artisten på Instagram.

När Anna Book, 48, och maken Roberto Toledano, 50, bestämde sig för att lämna sin lägenhet i Solna efter 16 år hade de en kravlista: De ville ha ett modernt hus med öppna ytor och en liten lättskött trädgård.

Så blev det inte.

Efter att ha letat i 15 kommuner runt Stockholm föll Book och Toledano pladask för ett 200 kvadratmeter stort renoveringsobjekt i Sigtuna utanför Stockholm.

– Det var bara betong, det var inga golv, det var liksom rör och hål så vi bara tittade på varandra och tänkte att ”shit vad är det här”. Men sedan så förstod vi väldigt snabbt att här har vi en möjlighet att komma in och påverka, göra det till vårat, har Anna Book sagt.

https://www.instagram.com/p/BxM1Q8DlQyP/

4,8 miljoner kronor

Nu kan Expressen berätta fler detaljer om huset. Köpebrevet, som är daterat den 18 mars, visar att fastigheten köptes för 4,8 miljoner kronor.

Huset, en vitputsad villa med suterrängvåning, är byggt 1961 och har fyra sovrum och en tomt på 2 294 kvadratmeter. När huset såldes hade det också en trädäckad altan på 200 kvadratmeter. 

Anna Books make Roberto Toledano står som ensam köpare av fastigheten var senaste ägare var ett aktiebolag i Enskede


https://www.instagram.com/p/BxhWxfwIkAO/

Renoveringen pågår fortfarande

Efter att ha renoverat huset under vintern kunde Anna Book och Roberto Toledano nyligen flytta in i sitt hus. De stora grejerna, som badrum och kök, är klara men än återstår mycket fix med både huset och trädgården.

– Vi vet inte alls hur lång tid det kommer ta. Vi tar en sak i taget, har Anna Book tidigare berättat för Expressen.

På sociala medier och på sin blogg delar Anna Book flitigt med sig av före- och efterbilder – bland annat på hur ett tidigare garage har förvandlats till ett stort sovrum.

”Det som tidigare var ett garage mestadels under jord. Är idag ett ljust och mycket luftigt och harmoniskt sovrum med fantastiskt ljusinsläpp”, skriver Anna Book nöjt intill bilderna på Instagram.

https://www.instagram.com/p/Bxc7UFVoobA/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.