Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen som kan ha avgjort finalen: ”Jag förstod inte”

Wichudaporn Chaiyasaeng tror att hon hade kunnat gå längre om hon kunde bättre svenska, men menar att det känns helt okej med en andraplats.Foto: TV4
Att han vann tror Gabriel Jonsson beror på att han utvecklats under hela tävlingen och visat sig vara smaksäker.Foto: TV4
Gabriel Jonsson stod slutligen som vinnare i ”Sveriges mästerkock” 2019.Foto: TV4
Gabriel Jonsson blev årets mästerkock 2019.Foto: TV4

Här jublar Gabriel Jonsson efter segern i ”Sveriges mästerkock” och berättar om framtidsplanerna.

Samtidigt avslöjar Wichudaporn Chaiyasaeng detaljen som kan ha påverkat tävlingen.

– Jag tycker att det är väldigt svårt för mig, eftersom jag inte kan prata så bra svenska, säger Wichudaporn Chaiyasaeng.

Gabriel Jonsson, 30, från Visby står slutligen som segrare i årets säsong av ”Sveriges mästerkock”. Han berättar att han hade tänkt söka flera gånger tidigare men inte riktigt vågat testa vilken nivå han ligger på. Det självförtroendet har stärkts under säsongens gång och att han nu står som vinnare säger han är helt otroligt.

– Det betyder jättemycket, det öppnar många dörrar liksom och det är ju otroligt fint att kunna då skriva in sig historieböckerna som en av nio vinnare i ”Sveriges mästerkock”, som man har tittat på i alla år. Det är helt underbart, säger Gabriel Jonsson.

Gabriel Jonsson tror att han står som årets mästerkock för att han utvecklats under hela tävlingen och visat en bred kunskap. Han förklarar att han lagat bra mat under hela tävlingen, varit relativt lugn och visat att han är smaksäker. Det i samband med en väl utförd final tror Gabriel Jonsson gjorde att han tog hem det.

 

Wichudaporn: ”Jag förstod inte”

Wichudaporn Chaiyasaeng, 36, från Grästorp föll på målsnöret och slutade på en andra plats. En plats som hon ändå är nöjd med. Hon förklarar att det känns helt okej att komma i tvåa, men tror att hon hade haft möjligheten att gå längre om hon inte hade behövt kämpa med språket.

– Om jag hade lite bättre svenska skulle jag gå längre, tror jag, säger Wichudaporn Chaiyasaeng och fortsätter:

– Jag förstod inte oxfilé provencale, eftersom jag aldrig har hört det eller sett det, jag visste inte vad det betydde.

Hon beskriver att hon har ett bra självförtroende och tror mycket på sig själv. En andraplats kommer inte att stoppa henne utan hon kommer kämpa för att nå sin dröm om en egen kokbok och restaurang.

Efter programmet har de båda finalisterna stora drömmar. Gabriel Jonsson berättar om sin nystartade youtubekanal, där han tillsammans med välkända gäster sprider kunskap om mat, och planerna att starta en matstudio på Gotland.

– Bland annat gamla deltagare från året lite andra kockar och vi får se lite vad vi gör, vi utformar det utifrån vad tittarna vill se, säger Gabriel Jonsson.