Detaljen i Molly Sandéns bild väcker stor ilska

Artisten Molly Sandén, 24, har lagt upp en bild där hon syns röka på Instagram.
Foto: Olle Sporrong
Under bilden skriver hon att hon känner att hon måste leva upp till ett ideal som inte är hälsosamt – eller kompatibel med hur hon är privat.
Foto: Sven Lindwall

Artisten Molly Sandén, 24, har lagt upp en bild där hon syns röka på Instagram.

Under bilden skriver hon att hon känner att hon måste leva upp till ett ideal som inte är hälsosamt – eller kompatibel med hur hon är privat.

Nu reagerar flera av hennes följare på bilden.

"Lever man livet när man röker? Nej, man förkortar livet", skriver en person.

Det var under fredagskvällen som Molly Sandén la upp en bild på Instagram. På bilden syns hon röka samtidigt som hon står tillsammans med artisten Miriam Bryant, 25.

Vid bilden skriver Molly Sandén:

"Jag har under en lång tid känt att jag måste leva upp till ett ideal som inte är hälsosamt...Som inte är socialt kompatibelt med hur jag faktiskt är. Ja, jag röker ibland. Ja, jag blir full ibland (Eller ofta). Jag är 24 år gammal och jag lever mitt liv. Jag är ung och vill skapa mina preferenser NU. Jag vill va ful. Jag vill va vacker. Jag vill va ALLT. Och det unnar jag varenda en av er också.

Bilden har i skrivande stund nästan 12 000 gilla-markeringar och hundratals kommentarer.
https://www.instagram.com/p/BPgA8Frgc6G/LÄS MER: Ilskan efter Molly Sandéns bild


Men flera är kritiska till bilden:

"Varför finns det ett behov av att visa 10-åringar att det är okej att röka/supa sig full eller vad det nu kan vara för det är väl förmodligen dem som hurrar över det här inlägget. Varför stå upp för en pinne som enbart innehåller livsfarliga kemikalier och inte bara skadar en själv utan även människor i ens omgivning", skriver en person.

Molly Sandén hyllas och kritiseras

En annan person är inne på samma spår:

"Jag förstår att du är ärlig men när du är en idol för flera så ska du vara försiktig med vad du skriver. Att röka och vara full skadar kroppen, du vill inte att dina fans gör som du gör eller? Tänk lite innan du skriver".

Men Molly Sandén har också fått stort stöd efter bilden. Flera av hennes följare stöttar Sandén och säger att hon är "bäst".

"Älskar dig och har gjort i flera år", skriver en person.


LÄS MER: Molly Sandén startar kamp mot smalhets 


Ytterligare följare är inne på att Molly Sandén inte har valt att vara någons förebild, och att hon borde få leva sitt liv precis som hon vill.

"Så skönt att Molly får lov att vara den hon är, en grym förebild, stark kvinna men på sina egna villkor. Att hon på köpet är en fantastisk artist, en normbrytare, en vacker varelse inifrån och ut och besitter en styrka som jag önskar alla. Hon har lika stor rätt att röka och kröka inför sina många följare som någon utan några följare", skriver en person.

Molly Sandén var under förra våren också i blåsväder då hon la upp en bild där hon syntes röka. Då var flera av hennes följare inne på samma spår som nu.

"Hon är en förebild och då borde man inte röka", skrev en person.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.