Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen i drottningens stil – som hon aldrig glömmer

Här är den brittiska kungafamiljen
Drottning Elizabeth II är den regent som suttit längst på den brittiska tronen.Foto: ANWAR HUSSEIN COLLECTION / WENN/IBL
Det tresträngade pärlhalsbandet följet med drottningen var hon än ska.Foto: MICHAEL STEPHENS / PRESSENS BILD , EPA
Sedan 1952 har hon haft på sig olika typer av pärlhalsband därmed följer hon en tusenårig tradition för brittiska drottningar.Foto: FIONA HANSON / AP POOL

Drottning Elizabeth II, 94, har haft en hel del klädstilar genom åren. 

Men det finns en sak som hon aldrig synts utan nämligen hennes pärlor. 

– Pärlorna är väldigt vackra och ovanliga, det säger Leslie Field, författare till boken ”Drottningens juveler”, till magasinet People.   

Sedan drottningen kröntes 1952 har hon synts med pärlorna kring halsen och anledningen är väldigt traditionell, enligt författaren Leslie Field.

– Pärlor är traditionella för drottningar och går tillbaka 1 000 år. Det har aldrig funnits en drottning som inte burit pärlor, säger hon till People. 

Tresträngat pärlhalsband är favoriten

De få gångerna som drottningen inte har på sig något av de pärlhalsband som hon äger är när det är väldigt formella tillställningar då hon byter ut pärlorna mot diamanter. Hon äger flera olika typer av pärlhalsband som är en del av hennes enorma smyckessamling. Men hennes favorit är ett tresträngat halsband gjort av pärlor från familjens arv. 

– Hon vill ha på sig pärlor varje dag, precis som hennes mor och farmor hade före henne. Hon är väldigt sentimental kring sina smycken, säger Leslie Field, till magasinet.

 

 

Meghan Markle gifte sig med prins Harry och blev hertiginna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.