Foto: / FILMBOLAGFoto: / FILMBOLAG
 Foto: / FILMBOLAG
Foto: / UIPFoto: / UIP
 Foto: / UIP
Foto: / FILMBOLAGFoto: / FILMBOLAG
 Foto: / FILMBOLAG

Detaljen får fansen att häpna – 15 år senare

Publicerad

En av dem kämpar med sin första förälskelse i högstadiet medan den andra just stadgat sig och hanterar ett subtilt triangeldrama. 

Men åldersskillnaden är långt ifrån stor i verkligheten. 

Nu häpnar fansen på Twitter över detaljen i ”Love Actually”. 

Den romantiska filmen ”Love Actually” kommer troligen att streamas i mer än ett hem under Alla hjärtans dag. 

Men på twitter har en användare avslöjat en detalj om skådespelarna i filmen som får fansen att häpna.

Bara några års ålderskillnad

Det handlar om två av skådespelarna: Keira Knightley, som spelade nygifta Juliet, och Thomas Brodie-Sangster som spelade Sam, vars mamma just gått bort och vars största mål var att lära sig spela trummor för att imponera på skolans coolaste tjej.

Men trots att de spelar två roller i så olika platser - och åldrar -  i sina liv är verkligheten annorlunda: Det skiljer bara fem år mellan dem. 

Uppmärksammades på Twitter - har delats 31 000 gånger

Keira Knightley är född 26 mars 1985, vilket innebär att hon är 32 år i dag, och Thomas Brodie-Sangster är född 16 May 1990, nu 27 år gammal.

Det innebär att skådespelarna under inspelningen av ”Love Actually” var 18 respektive 13 år gamla. Någonting som en Twitteranvändare uppmärksammade i förra veckan.

https://twitter.com/reyespidey/status/962085243468550145

Informationen är så klart inte ny - men den senaste veckan har den oväntade detaljen retweetats över 31 000 gånger.

 

LÄS MER: 10 saker du inte visste om Hugh Grants julklassiker

 

En person passar på att påminna om hur Thomas Brodie-Sangster än i dag ser betydligt yngre ut än andra i hans ålder. Åldersskillnaden mellan honom och Hafþór Júlíus Björnsson, som spelar karaktären The Mountain i Game of Thrones är bara ett och ett halvt år.

https://twitter.com/Guam_Johnson/status/962902528366075905

Mer oväntad information om julklassikern

En annan sak alla kanske inte vet om Thomas Brodie-Sangster, numera kanske främst igenkänd för sin roll i Game of Thrones, är att han är syssling till Hugh Grant, som spelar premiärministern i ”Love Actually”. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag