GILLADE INTE MUSIKEN. Joakim Berg i Kent berättar nu varför gitarristen Harri Mänty hoppade av bandet. Foto: MARTINA HUBER
GILLADE INTE MUSIKEN. Joakim Berg i Kent berättar nu varför gitarristen Harri Mänty hoppade av bandet.  Foto: MARTINA HUBER

"Det var skitjobbigt"

Publicerad
Uppdaterad
Skilda åsikter och en rad diskussioner ledde till att gitarristen Harri Mänty hoppade av Kent.
Nu berättar bandet om den tuffa tiden.
- Han är vår polare. På så sätt var det skitjobbigt, säger sångaren Joakim Berg till Café.
Gitarristen Harri Mänty bestämde sig för att hoppa av Kent redan i oktober förra året, men inte förrän i januari i år blev beslutet officiellt.
Då sas det att Harri inte kände motivation till att fortsätta.

Gillade inte musiken

I det senaste numret av modemagasinet Café berättar nu bandmedlemmarna för journalisten Jan Gradvall om vad som egentligen hände.
– Det avhoppet kom inte som ett brev på posten precis, säger Martin Sköld, gitarrist.
Under en lång tid hade bandet haft diskussioner om sin musik. Harri Mäntys åsikter skilde sig från de andras.
– Harri kom in senare i bandet och kom från en annan musikalisk bakgrund. Vi andra gillar samma saker. Det blir konstigt när man märker att någon i bandet inte gillar musiken på samma sätt, säger Joakim Berg.

”Då lägger vi ner”

Han fortsätter:
– Det sprider sig en tveksamhet som ligger i vägen. Ungefär som en dörrstopp. På så sätt var det en lättnad när beslutet tills slut kom.
Sami Sirviö, som spelar gitarr, menar att det var ett stort steg för Harri att ta.
– Jag var chockad över att det över huvud taget går att hoppa av det här bandet. Det var modigt av honom att våga ta det steget, säger han.
De tror inte att Kent skulle klara av ännu ett avhopp.
– Då spricker det. Då lägger vi ner, säger Joakim.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag