Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Det var skitjobbigt - massa skuldkänslor"

Sandra Vippala
Sandra Vippala

Artisten Sandra Vilppala var 38 år när hon blev kär i en kvinna och lämnade sin man och sitt barn.

Nu berättar hon om vägen dit i "Vardagspuls" i Expressen TV.

– Det var skitjobbigt. Kombinerat med en massa skuldkänslor, framför allt för mitt barn, säger hon i programmet.

Det är i Expressens "Vardagspuls" som artisten Sandra Vilppala medverkar, där hon berättar om när hon som 38-åring kom ut som homosexuell.

– När jag väl förstod, för det var så att jag blev tokkär i en tjej, då fick jag hela bilden. Jag hade tidigare ställt frågan, är det här allt? Det blev så tydligt att det här var svaret. Jag har längtat efter att känna att jag lever fullt ut, men jag har inte förstått, säger Sandra Vilppala i programmet.


LÄS MER: Morgan Alling slår tillbaka efter hånet


Sandra Vilppala: "Skitjobbigt"

När hon blev kär i en kvinna bodde hon tillsammans med sin man och sitt barn.

– Det var så klart inte lätt, det var skitjobbigt. Kombinerat med en massa skuldkänslor, framför allt för mitt barn. Men å andra sidan, när jag insåg att hon är ledsen för att jag pajat vår familj, men det har extremt lite med att jag blivit kär i en kvinna. Jag kände att alternativet att stanna kvar hade varit mycket värre, säger Sandra Vilppala i "Vardagspuls".


LÄS MER: Jonas Hallberg om hur han blev mobbad


Har delad vårdnad

Nu har hon sitt barn varannan vecka.

– Det är inte helt svart eller vitt. Först tänkte jag shit, jag kommer missa mitt barns halva uppväxt men det är inte helt sant. Jag tog det stegvis, säger Sandra Vilppala i programmet.

Skrev låt om att komma ut

Det slutade med att Sandra Vilppala skrev en låt om hur det var att komma ut.

– Jag ville fånga känslan, skräckslagen men samtidigt euforisk, säger Sandra Vilppala i "Vardagspuls".

Sandra Vilppala bildade bandet Fröken Underbar 2005 och släppte 2015 sitt första soloalbum, "Rista forever i hennes hjärta".

Mat, träning, hälsa - klicka in på vardagspuls.se.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.