Antikexperten Joakim Bengtsson häpnar över föremålet han får i sina händer. Foto: SVTAntikexperten Joakim Bengtsson häpnar över föremålet han får i sina händer. Foto: SVT
Antikexperten Joakim Bengtsson häpnar över föremålet han får i sina händer. Foto: SVT
Bengtsson avslöjar att det är en 86 år gammal silkeskondom. Foto: SVTBengtsson avslöjar att det är en 86 år gammal silkeskondom. Foto: SVT
Bengtsson avslöjar att det är en 86 år gammal silkeskondom. Foto: SVT
Ägaren hade hittat den under sin mormors säng. Foto: SVTÄgaren hade hittat den under sin mormors säng. Foto: SVT
Ägaren hade hittat den under sin mormors säng. Foto: SVT

Det snuskiga fyndet under mormorns säng

Publicerad

Det märkliga fyndet under mormors säng visade sig vara en 86 år gammal kondom.

I kvällens "Antikrundan" tappar experten Joakim Bengtsson hakan.

– Helt underbart, det är sanslöst! Jätteroligt att du kom hit med dem, säger han i programmet.

Linnetyg, fårtarmar och slutligen gummi. Genom tiderna har människan skyddat sig från oönskade graviditeter och könssjukdomar på många olika sätt, men just den här typen av skydd får Antikexperten Joakim Bengtsson att häpna. I kvällens avsnitt av SVT:s "Antikrundan" värderar han något han aldrig värderat förut.

– Jag tror aldrig att vi har värderat kondomer i "Antikrundan" tidigare, säger han i programmet.

Oväntade värderingen i "Antikrundan"

Det en man från Malmö hittade under sin mormors säng visade sig vara en 86 år gammal silkeskondom.

– De hittades under mormors säng på 80-talet, morfar hade köpt. Han dog 1939 så de är från 30-talet de här, säger han i programmet.

 

 

LÄS MER: Här avslöjas mystiska gåtan i SVT:s "Antikrundan"

 

 

Antikexperten Joakim Bengtsson blir mycket förtjust i de tre gamla kondomerna.

– De är ju bara helrätt de här grejerna. Så det bör ju finnas ett värde på det. Man kan ju tycka att det är lite synd att inte morfar körde på lite till.

 

 

LÄS MER: Chocken i "Antikrundan" - klockan var värd nästan en miljon

 

 

Efter att ha inspekterat dem länge och väl kan han slutligen sätta ett värde på kondomerna - även om han tror att bara en nörd skulle punga ut summan.

– Affektionsvärdet är ju stort, men vi är ju några knäppa nördar som gillar sådana här saker. Jag skulle säga, jag skulle lätt ge en tusenlapp för de här. Helt underbart, det är sanslöst. Jätteroligt att du kom hit med dem.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag