Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det kan hända i säsong två av ”Bridgerton” på Netflix

Bridgertonstjärnornas förflutna som Harry Potter-skådespelare.
I den andra boken ligger fokus på den äldsta i syskonskaran, Anthony Bridgerton.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Regé-Jean Page och Phoebe Dynevor i ”Familjen Bridgerton”.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Det blir en andra säsong av ”Familjen Bridgerton”.

Men vad kan man förvänta sig av säsong två?

Jo, enligt böckerna som serien baseras på blir det mycket mer fokus på Anthony Bridgerton, skriver Variety.

Vi vill varna för att spoilers kan förekomma i artikeln

Den första säsongen av ”Familjen Bridgerton” blev en succé efter premiären på Netflix den 25 december förra året.

Netflix har nu bekräftat att det blir en andra säsong och många fans längtar efter att få fortsätta följa familjen Bridgerton, familjen Featherington och Lady Whistledown.

Men vad kan man då förvänta sig av en säsong två?

Eftersom den första säsongen baseras på den första boken, ”En annorlunda allians”, i Julia Quinns serie om familjen Bridgerton är det inte helt omöjligt att säsong två baseras på del två i bokserien, ”En oväntad förälskelse”.

Samtidigt har skaparna varit tydliga med att böckerna inte är något facit utan mest används för inspiration.

Det kan hända i säsong två

Fokus på Anthony Bridgerton, den äldsta i syskonskaran, i den andra boken.

I slutet av den första säsongen säger Anthony Bridgerton att han bara vill få ett giftermål överstökat, ”ta bort kärlek från ekvationen” och bara välja vilken kvinna som helst till att bli hans hustru. Detta säger han efter att ha fått sitt hjärta krossat av operasångerskan Siena Rosso.

I ”En oväntad förälskelse” är Anthony inne på samma spår och vill bara hitta någon att gifta sig med. Dock handlar det inte lika mycket om att han blivit hjärtekrossad i boken utan snarare mer om att han är övertygad om att han kommer gå i samma fotspår som sin far och dö när han är 38 år gammal.

Säsong två kan även tänkas fokusera mycket på Bridgerton syskonens fars död. Edmund Bridgerton dog 1803, när Anthony Bridgerton bara var 18 år gammal.

Den sista scenen i säsong ett är en ganska tydlig blinkning till att detta kommer att vara i stort fokus under den andra säsongen. I slutscenen syns en geting sitta på fönsterbrädet. Edmund Bridgerton dog av en allergisk reaktion från ett getingstick.

Andra huvudroller

Det kanske är svårt att tänka sig en säsong av ”Familjen Bridgerton” som inte fokuserar på Daphne Bridgerton och hertigen Simon Basset.

Faktum är att om serien kommer följa böckerna kommer de inte synas särskilt mycket mer. I böckerna dyker de upp då och då, men det finns inte jättemycket mer att spinna vidare på. I stället tar andra syskon i Bridgerton-familjen över huvudrollen.

Så blir nya Netflix-serien om Stig Engström:

Så blir nya Netflix-serien om Stig Engström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.